CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Laia Bonet, que algú no demani parada, sí que tornarà a passar. Comunicat de CGT Bus

Dimecres, 29 desembre, 2021

Arran d'un fil en Twitter d'una mare relatant el que els havia passat a les seves filles en un autobús de TMB s'ha generat tota una sèrie de comentaris, notícies i especulacions que han arribat fins i tot a acusar d'intent de segrest a un conductor d'autobús. Es tracta d'una teoria sens dubte forassenyada, que obvia l'explicació del conductor, alimentada pels mitjans de comunicació i secundada per la classe política, que aprofita qualsevol polèmica per als seus propis fins. En realitat, el que relata aquesta mare no és més que el dia a dia d'un conductor d'autobús.

Passa diàriament que persones, joves o majors, homes o dones, en autobusos plens fins als topalls o buits, no sol·liciten parada. O bé la sol·liciten, i l'autobús no la marca degudament. És habitual que aquestes persones demanin al conductor si els pot obrir fora de parada, i de la mateixa manera, és el normal que el conductor els digui que els obrirà en la pròxima parada, no en qualsevol punt al carrer. Els conductors d'autobús tenim prohibit obrir fora de parada: és un acte perillós, ho impedeix la normativa interna i fins i tot ens pot multar la Guàrdia Urbana. Per aquest motiu, tots actuem igual: no obrim fins a la següent parada, que sol estar a entre 2 i 4 minuts de distància de l'anterior.

Aquest és el cas de les dues joves, una d'elles menors d'edat. Tal com ens ha manifestat el conductor que portava l'H16, eren les dues úniques persones en l'autobús i no van sol·licitar parada. Quan una d'elles es va dirigir al conductor preguntant-li “quan ens obriràs?”, est li va contestar que ho faria en la pròxima parada. TMB és la responsable de mentir a una mare enfadada, responent a la seva queixa amb evasives. Hauria d'haver-li contestat la veritat: que efectivament havia localitzat al conductor, i explicar-li el succeït.

És comprensible que per qualsevol motiu a una persona se li passi demanar parada però aquesta distracció no pot significar carregar contra la persona que està exercint el seu treball tal com se li exigeix. I molt menys que se li acabi acusant de directa o veladament de delictes gravíssims. La nostra presidenta Laia Bonet lluny de donar una explicació coherent i real, llança un tuit on assegura que no permetrà que un fet similar torni a passar en el transport públic de la ciutat. Lamentem dir-li que aquest tipus de situacions continuaran passant diàriament, tret que ens sol·liciti que obrim portes en totes les parades, el demanin o no els passatgers. Encara que llavors les queixes vindrien per la perduda de velocitat comercial.

Comunicat del Comitè de Busos
Suport BBT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programa de TV3 amb les explicacions:

https://mobile.twitter.com/plantabaixatv3/status/1476151073052180480

 

Comunicat de CGT BUS:

https://cgtbus.es/cgt/laia-bonet-que-alguien-no-pida-parada-si-que-volvera-a-pasar/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció