CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Ajuntament de Lloret de Mar afavoreix la precarietat laboral

Dimarts, 17 desembre, 2019

fyreybzt_400x400.jpg

Barna Porters S.L., empresa subcontractada per l'Ajuntament de Lloret de Mar, desmantella la secció sindical de la CGT amb acomiadaments disciplinaris i el consistori se'n renta les mans.

El passat mes de setembre, Barna Porters S. L., empresa adjudicatària del servei d’atenció al públic a les dependències de la policia local de Lloret de Mar, va acomiadar el delegat de CGT i membre unitari de CGT al comitè d'empresa a Lloret de Mar mentre el treballador es trobava de baixa.

Aquest acomiadament se suma al de l’altre component de la secció sindical, executat el passat mes de març. D’aquesta manera, Barna Porters es treu de sobre tota una secció sindical al·legant raons disciplinàries en aplicació a la seva conveniència delconveni d’empresa, tot i que els acomiadaments estan pendents de resolució judicial.

Davant la total permissivitat dels responsables de l’Ajuntament, la secció sindical de CGT estava duent a terme diverses accions de denúncia de la mala praxi de Barna Porters, fruit de les quals ha estat sancionada amb 6.251 € per una falta considerada MOLT GREU per la Inspecció Territorial del Treball a Girona, sanció recorreguda per segona vegada amb els mateixos arguments que no van prosperar en el primer recurs.

Durant el ple del 28 d'octubre d’enguany el representant de Lloret En Comú va preguntar pel desmantellament de la secció sindical de CGT i l'Ajuntament es va rentar les mans a través del regidor de l'àrea de seguretat (JxCat), que va respondre: "No podem intervenir perquè és una contractació que fa l'Ajuntament i no són empleats municipals".

Darrera d’aquesta persecució sindical es troba la demanda per cessió il·legal de
treballadors presentada el passat mes de març al Jutjat Social de Girona contra l'empresa i l'Ajuntament. Abans d’això, els acomiadats havien treballat més de 6 i 7 anys respectivament sense cap incidència.

El modus operandi de Barna Porters ja havia estat denunciat per la plantilla l’agost de 2017 en un document adreçat a la direcció de la policia local, signat per set empleats i empleades que prestaven servei en les seves dependències, sense obtenir cap resposta.

Secció Sindical de CGT de Barna Porters
Lloret de Mar
cgtbarnaporterslloret@gmail.com

fyreybzt_400x400.jpg