CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Ajuntament d’Igualada recorre la sentència que tomba l’acomiadament del president del comitè del SMMI

Divendres, 22 juliol, 2016

Mentre no es resolgui el recurs, el treballador de l’empresa de neteja d’Igualada cobrarà les mensualitats sense anar al seu lloc de feina. Pedro González, el president del comitè de SMMI, pertany a la CGT i el sindicat sempre ha denunciat que es tractava d’un acomiadament per reprimir l’activitat sindical d’aquest treballador.

L’empresa Societat Municipal Mediambiental d’Igualada (SMMI) ha recorregut la sentència que considera improcedent l’acomiadament del president del comitè d’empresa, Pedro González, el passat 15 de gener. I això significa que, fins que no surti la nova resolució, aquest treballador cobrarà les mensualitats sense anar al seu lloc de feina.

SMMI és una societat mixta formada per l’Ajuntament i l’empresa FCC que s’ocupa de la neteja viària de la ciutat. Fins que va ser acomiadat, Pedro González era president del comitè en representació de la CGT, el sindicat majoritari a l’empresa.

La sentència

Fa pocs dies el jutge Emilio Garcia, del jutjat social número 10 de Barcelona, va dictaminar que l’acomiadament de Pedro González era improcedent. A més, la sentència també condemna l’empresa, “a readmetre’l amb les mateixes condicions que tenia abans de l’acomiadament o a indemnitzar-lo amb una quantitat de 38.386,39 euros”, segon prefereixi el treballador. A banda, la sentència estableix que l’empresa haurà de pagar al treballador tots els salaris que no ha percebut des que el van acomiadar.

Pedro González va ser acomiadat el passat 15 de gener per “causes disciplinàries”, segons la direcció de l’empresa, però la CGT va denunciar des del primer moment que el motiu real de fer fora aquest treballador era que havia “destacat en els darrers anys en la defensa dels treballadors de SMMI” i per tant considera que es tracta d’un cas de “repressió política” i d’un acomiadament “injust”. A més, el sindicat remarca que l’acomiadament es va fer en un context de conflicte laboral que va estar a punt de desembocar en una vaga indefinida.

En el arguments de la sentència, el jutge desmunta la majoria de raons que l’empresa va presentar per justificar l’acomiadament. Tot i això, considera que l’acomiadament és improcedent i no pas nul, perquè no considera que es tracti d’una “represàlia per l’activitat sindical o la discriminació”.

* Notícia extreta de Xarxa Penedès
http://xarxapenedes.cat/lajuntament-recorre-la-sentencia-que-improcedent-lacomiadament-del-president-del-comite-de-smmi/