CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’altra cara de la llibreria “La Central” de Barcelona

Dilluns, 22 juny, 2009

Marx deia: “els treballadors tenen més necessitat de respecte que de pa”. El gerent de la llibreria La Central, a pesar de tenir els escrits de Marx i altres pensadors de l'emancipació obrera ben a mà, només sembla interessat en el benefici econòmic que li reporta la seva venda oblidant la responsabilitat social de tota empresa, incomplint la normativa laboral i utilitzant els acomiadaments per a provocar la por i imposar la submissió.

I afirmem això perquè en la llibreria La Central no existeix el respecte cap als treballadors. Entenem per respecte el poder exercir lliurement el dret fonamental a disposar de representació sindical, sense que aquells que reclamin aquest dret o que prenguin disposicions per a portar-lo a terme, siguin automàticament acomiadats. A La Central això ja ha passat massa vegades. L'última a l'abril, quan el promotor de les eleccions sindicals del magatzem, afiliat a la CGT, va ser acomiadat l'endemà passat que se li comuniqués a l'empresa la convocatòria d'eleccions.

Entenem per respecte el qual la llei laboral vigent sigui aplicada: que els treballadors puguin realitzar el seu descans reglamentari sense coaccions ni amenaces, que les hores treballades que sobrepassin les estipulades pel conveni siguin retribuïdes, que les pujades de l'IPC anuals no es facin, al·legant que “hi ha crisi”, en Tiquets Restaurant ja que els treballadors de la llibreria La Central tenen necessitats més urgents que la de sortir a sopar fora, com serien pagar hipoteques o lloguers.

Això sí, la crisi sembla que no afecta en absolut a l'hora d'ampliar el negoci o pagar costoses inscripcions a concursos de disseny pels quals l'empresa espera ser premiada. Entenem per respecte el que les regulacions en matèria de salut laboral siguin fidelment observades: en el magatzem en el qual es treballa, entre altres irregularitats, existeix perill d'esfondrament del sostre, no hi ha sortida d'emergència i a l'hivern la temperatura és inferior a la del carrer. Entenem per respecte, en definitiva, el que qualsevol persona entén per respecte: que no es cridi ni amenaci en el lloc de treball, que davant el menor qüestionament de les condicions no se'ls digui “si no t'agrada, t'en vas”, que no s'imposin mesures laborals absurdes desoint les opinions de qui les sofreixen.

Mentre que cara al públic tot en la llibreria es mostra impecable, els treballadors estan farts d'haver de suportar l'altra cara de La Central, la cara bruta i despòtica, la cara que ens retrotrau a una època on la vulneració de drets fonamentals estava a l'ordre del dia.

Per això diem:

NO a l'incompliment de la legislació laboral vigent!

NO a l'assetjament i a la repressió sindical!

Readmissió del company acomiadat!

Cap agressió als drets dels treballadors sense resposta!

Sindicat de la Informació i Arts Gràfiques CGT Barcelona