CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’anarcosindicalisme guanya al Liceu: CGT obté 8 delegats dels 13 del comitè a les eleccions sindicals a la Fundació Gran Teatre del Liceu

Dimarts, 7 juliol, 2015

L'anarcosindicalisme guanya al Liceu
La CGT domina el comitè a les eleccions sindicals a la Fundació del Gran Teatre

Des del segle XIX, ell moviment llibertari sentia una particular atracció pel Liceu, convertit en símbol de l'alta burgesia. Una atracció que ha deixat profunds rastres a les pàgines dels llibres d'història del país, i que dijous passat va tenir una continuació reforçada amb la celebració de les eleccions sindicals en què el personal de la Fundació del Gran Teatre va triar els seus delegats.

La Confederació General del Treball, la central sindical que es reclama hereva de la tradició llibertària catalana, s’ha imposat clarament en les eleccions a delegats dels treballadors, tot obtenint vuit delegats dels tretze que formen el comitè. Cinc els han guanyat d’entre els especialistes i no qualificats, i tres més d’entre els tècnics i administratius. CCOO n’ha obtingut dos; la UGT, dos més, i USO, un.

Miquel Guillén, un dels delegats de la CGT, explica que “en l’anterior comitè ja érem la força majoritària però ara ens hem consolidat”. Sobre la situació laboral a la fundació, ha dit que “des de l’any 2010 s’ha reduït fins a un 25% la plantilla i els treballadors hem fet un gran esforç per ajudar l’empresa. Ara que la situació econòmica de la institució ha millorat, segons diu el director general Roger Guasch, voldríem que se’ns donés la paga extra d’estiu”.

FONT: NACIÓ DIGITAL

LA PAGA ÉS NOSTRA!!!!

Sense confondre les coses.
L'anarcosindicalisme ha guanyat al Liceu, diuen alguns mitjans: La CGT, que es considera hereva històrica del sindicalisme des de la perspectiva llibertaria, ha guanyat al Liceu.........

Tot això és cert si continuem treballant de manera diferenciada, ètica i coherent, en defensa del treball i les que el fan...........ara bé:

NINGÚ ENS ENGANYA!!
LA PAGA ÉS NOSTRA!!!!
Sempre ho ha estat i ara més que mai.
Ja no cal la demagògia dels que es feien passar per nous. No ens hem empastifat en aquests fangar, a CGT no tenim res de nous; som rabiosament actuals. Tenim un fil conductor des de 1910 en aquest país. Nosaltres no som nous !!

La tessitura perversa que han desenvolupat alguns electoralment, que sí han fet demagògia i de la pudenta; dient mentides, mitges veritats i enganyant a qui han pogut; aquells que, a l'ombra, ja eren socis i venien col•laborant des de l'anterior Comitè. No han enganyat ningú.

Ara, sense entrà en aquell lloc politiquero dels que, des de fora, han volgut traure partit i benefici. Tornem ha dir que, el SALARI és un dret irrenunciable.

Que:

• La bona fe, fonament del pacte de juliol de 2014, ha estat traïda, per part de l'empresa.

• No han procurat (en cap moment) al que s'havien compromès.

• La transparència no son tan sols números, doncs, no hi son tots.

• No es pot presumir de superàvit, fallant en el pressupost i fent-nos pagar l'error amb la nostra nomina.

• El conveni no és tan sols salari i no s’està complint en la majoria d'aspectes .

• L'acord frenà la brutal pretensió de eliminar més de 70 llocs de treball i 2 pagues (15% de reducció salarial). Fou un èxit i s'ha de validar.

• La conjuntura de la signatura és diferent a l'actual.

• Fer les coses malament no justifica que el paguem els treballadors.

• L'esforç de la plantilla ja estava fet .

Ara ho diem clar i alt, perquè no comprem vots. No enganyem a ningú.
Ara cal moure's per reclamar el que és nostre. Veurem quines son les propostes dels que tant ens han qüestionat. En poc temps, cadascú al seu lloc. Això tampoc és nou. És un Déjà vu..

Votar és relativament fàcil.....després i abans, cal treballar.

La conxorxa que es va viure al darrer Comitè, entre els elements de CCOO (de la primera etapa, 2010, concert anima..projecte Pons ) i el SICAP (ara transvestit en la Nova UGT) per tal de vendre's o plegar-se, sense miraments, a les exigències que imposava el projecte de Pons, és el que ha fet que aquests socis a l'ombra hagin donat, als cantaires, el delegat que ha perdut CCOO.

Ajuntant a aquest anàlisi, el fet de que; ja fa vuit anys la part més pro-empresa, submisa i mercenària d'administració, va donar vots als cantaires del SICAP (contra CGT?) no és estrany que el paper soterrat, de sindicat pro-empresa, que han trames a la nova-UGT, hagi replegat suports entre aquest elements de la plantilla.
Dit això:
Nosaltres estem en campanya permanent, per mantindre els drets i el conveni, el salari i les condicions de treball, des de que la Fundació es va constituir, és més; des de que el Consorci del Gran Teatre del Liceu va començar a organitzar les relacions laborals als anys vuitanta del passat segle.

Clar que no som NOUS !!
I per aquest motiu no ens enxamparan en cap llimbs per la transició del Comitè, ni per màgics transvestismes polítics dels que sí van enganyar deliberadament, als seus companys, al llarg de la negociació del conveni. Van fer de trilers per recuperar una par del seu salari, que esta fora del conveni, ho van fer malament i així els hi han pagar: Malament i tard.

És el que vol la Direcció i la Conselleria; desballestar el conveni, esmicolar la plantilla i caçar-nos com a conills en la desunió.

La CGT no hi jugarà a aquesta comèdia i ara, com sempre, sense embuts direm el nom del porc a qui sigui i exigirem el que ens pertoca.

El salari no es negocia !!
L'acord no és el que ells llegeixen !!
Volem la paga !!! Ja !!

El proper dimecres dia 8 de juliol la Secció Sindical convoca a tota la plantilla per situar-nos i prendre les mesures necessàries per recuperar el salari que marca el nostre conveni
Ja hi ha lloc per celebrar l'assemblea el proper
dimecres 8 de juliol.
A la sala d'assaig del Cor. 3ª planta de 15:30h a 16:30 h

El buit que el proces electoral pugues produir pel que far a la institució ( unitària ) de representació a la plantilla, com és el Comitè d'empresa, no privarà mai a la organització legitima que representem les seccions sindicals, d'actuar.
Sempre alerta i previnguts per no deixa passar els terminis que ens permetin assolir els nostres objectius: Recuperació del salari, que en la immediatesa dels esdeveniments ens fa mobilitzar-nos per exigir la nomina sencera del juliol, que no ha estat abonada al complert per haver de ser doble.
La unió és la nostra força.
LA PAGA ÉS NOSTRA!!!!

SECCIÓ SINDICAL CGT LICEU BCN

Més informació:

- WEB CGT LICEU BCN

- TWITTER CGT LICEU BCN

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció