CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea Aturem BCN World segueix reclamant els detalls del projecte

Dimecres, 26 març, 2014

Des de l’Assemblea Aturem Bcn World i arran dels manifestos i notícies succeïdes els darrers dies sobre el projecte, volem fer manifest el següent comunicat:

- Seguim denunciant la manca de transparència i informació clara sobre el projecte Bcn World. No entenem com organitzacions polítiques, econòmiques i sindicals poden donar suport a un projecte que no disposa encara de cap document tècnic ni econòmic que n’expliqui els detalls ni n’avali la viabilitat.

- Denunciem la pressió desmesurada que Bcn World i en concret el seu president Xavier Adserà, està exercint sobre el Parlament i les organitzacions del Camp de Tarragona. Si per construir Bcn World han requerit que el Parlament modifiqui les seves llei, han d’acatar els terminis i els procediments que aquesta institució requereix. Pressionar sobre els diputats i l’activitat parlamentària és pròpia d’actituds assimilables a organitzacions mafioses.

- Segons informacions rebudes per l’Assemblea Aturem Bcn World, el contingut del text del manifest “Volem Bcn World” signat per les cambres de comerç del Camp de Tarragona, organitzacions empresarials i UGT, va ser redactat i proposat pels mateixos representants de Bcn World que van pressionar perquè es fes públic de manera immediata.

- Volem comunicar que, tal i com hem pogut comprovar en primera persona, el dossier que Xavier Adserà fa servir per presentar Bcn World a les organitzacions, no inclou cap tipus d’informació sobre els detalls del projecte, ni cap calendarització de les actuacions, ni cap previsió econòmica. A més a més, Bcn World està utilitzant fraudulentament el logotip de la Generalitat de Catalunya per il·lustrar els seus dossiers informatius.

- Sobre el conveni signat divendres passat entre la URV i Bcn World, volem destacar que la Universitat Rovira i Virgili va dir anteriorment que es desmarcava de posicionar-se vers aquest projecte, però ara signa un conveni perquè Bcn World aculli estudiants en pràctiques i promogui la recerca en matèria turística, quan ni tan sols s’ha construït un metre quadrat. Reclamem que la Facultat de Turisme de la URV i el seu degà, es desmarquin d’aquest conveni, sent així coherents amb la seva trajectòria i professionalitat apostant per un model de turisme lluny de ressorts turístics i economia de casino com Bcn World.

- Finalment, respecte l’enquesta apareguda al diari El Punt – Avui que destaca el suport majoritari de la societat vers Bcn World, volem ressaltar que la mostra ha estat només de 400 persones, per tant, poc representativa en el si de la societat. A més a més, demanar l’opinió sobre quelcom que no s’ha informat prèviament, no té massa sentit i pot tenir una lectura del tot errònia. En aquest sentit, animem a tothom a expressar la seva opinió sobre Bcn World en el multireferèndum que tindrà lloc el 25 de maig, coincidint amb les eleccions europees, on tothom podrà mostrar el seu suport o rebuig a Bcn World. Prèviament s’organitzaran debats oberts sobre Bcn World, on es podran escoltar les diferents veus.

L’Assemblea Aturem Bcn World continuarem la nostra tasca de divulgació de les problemàtiques i impactes del projecte al territori, amb nombroses xerrades i actes programats durant les properes setmanes, i fem una crida a la mobilització ciutadana i al diàleg perquè les cartes de Bcn World s’ensenyin d’una vegada per totes.

Camp de Tarragona, 24 de març de 2014.

Assemblea Aturem Bcn World

http://aturembcnworld.blogspot.com/