CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea d’Acomiadats de Seat exigeix el reingrés de tots els acomiadats/es de l’ERO 2005

Divendres, 23 novembre, 2007

ASSEMBLEA D'ACOMIADATS/DES DE SEAT

QUEDEN 5 SETMANES DE TREBALL EN 2007!
ENCARA FALTEN MÉS DE 60 ACOMIADATS/ES PER REINGRESAR!

La Direcció de l'Empresa ha comunicat en la reunió de la Comissió de Seguiment de l'ERO del dia 21 que els acomiadats/des que han estat declarats aptes en la revisió mèdica reingresarán a SEAT el 3 de Desembre.

L'exigència de reingrés dels acomiadats que ha expressat la gran majoria de la plantilla, al costat de les múltiples gestions realitzades davant l'Empresa, les institucions i la Consellería de Treball, han tingut un resultat positiu encara que clarament insuficient.


En efecte, a 5 setmanes laborables que finalitzi 2007, encara queden pendents de reingrés prop de 60 acomiadats/des. A més estan pendents del recurs de l'Empresa davant el Tribunal Suprem altres 33 companys/es que van obtenir sentència de nul·litat en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'absència d'un compromís per part de SEAT per a reingresar els prop de 60 companys/es que encara falten és molt alarmant. És més, l'exclusió de la revisió mèdica i del reingrés de tots els companys/es que van demandar i van tenir sentències desestimatòries és un atemptat gravíssim als Fonaments de l'Estat de Dret. Davant aquesta actitud discriminatòria de l'Empresa, “donar un vot de confiança” a SEAT, com proposa el president del Comitè Matías Carnero és una aposta contrària al sentit comú i a la memòria de qualsevol treballador sobre la seva experiència laboral en l'empresa.

En la reunió celebrada el dia 21 amb el Director General de Relacions Laborals, Sr. Salvador Alvarez, se li va lliurar un detallat informe sobre els incompliments de la Direcció de SEAT respecte del reingrés dels acomiadats, així com la vulneració de drets que suposa excloure a qui han exercit el seu dret a recórrer als tribunals de Justícia. Finalment, en resposta a les nostres peticions, el Director Sr. Salvador s'ha compromès a realitzar urgents gestions davant l'Empresa per a tancar aquest conflicte abans de final d'any, i a cursar personalment la sol·licitud de reunió amb la Consellera de Treball Sra. Mar Serna.

Esperem, que el Ple del Comitè d'Empresa convocat per a dilluns que ve dia 26 acordi les iniciatives de “pressió” necessàries per a aconseguir que tots els acomiadats/des pendents de reingrés, sense exclusions!, es reincorporin a SEAT en breu. Cridem a tots els companys/es de la plantilla a mobilitzar-se per a exigir el reingrés de tots els acomiadats. El reingrés de tots els acomiadats/as és el millor antídot contra futurs “acords d'acomiadaments”!

Els acomiadats/des estem convençuts, que la suma de la pressió col·lectiva de la plantilla, l'acció unitària de les seves organitzacions i de la representació sindical, la confluència amb la mobilització dels treballadors que en altres empreses lluiten contra els tancaments i acomiadaments, farà realitat la nostra esperança de celebrar juntament amb tots vosaltres el nostre reingrés, el de tots els acomiadats/des sense exclusions, abans de finalitzar l'any.

Si les nostres esperances es veiessin frustrades, els acomiadats/as seguirem lluitant fins que es facin realitat. No dubtarem a emprendre noves accions jurídiques i de mobilització. Si és necessari, declararem una “VAGA DE FAM INDEFINIDA” en defensa de la nostra dignitat i el dret a tornar als nostres llocs de treball a SEAT.

CONTRA ELS ACOMIADAMENTS I TANCAMENTS D'EMPRESES

MANIFESTACIÓ DIUMENGE 2 DE DESEMBRE, 11 H. PL.SANT JAUME

FINALITZARÀ AMB UN FESTIVAL DE SOLIDARITAT EN EL PARC DE LA CIUTADELLA PEL REINGRÉS DELS ACOMIADATS DE SEAT, CONTRA ELS ACOMIADAMENTS A FRAPE-BEHR, MERCEDES-BENZ, SYSMO….

Barcelona, 22 de Novembre de 2007