CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea d’afectats per les hipoteques de Badia es concentra a ADIGSA per a detenir les ordres de desnonament enviades a veïns de la localitat

Dissabte, 23 gener, 2010

jpg_Copia_de_Foto2.jpg

Ahir divendres 22 de gener, l'Assemblea d'afectats per les hipoteques de Badia i l'Assemblea de desocupats de Badia es van concentrar en la seu d'ADIGSA per a forçar una reunió amb la secretària general de ADIGSA Carme Trias i sol·licitar que tingués en compte els següents punts:

1. Que exigeixi a Caixa Catalunya i Caixa Penedès que parin les ordres de desnonament en marxa, ja que estan negociant un altre tipus de sortida i en breu la signaran.

2. Que totes les persones afectades amb problemes d'impagament d'hipoteques (i que demostrin la seva falta de recursos) es puguin acollir al conveni si ho desitgen i no a la discreció de les caixes com està estipulat actualment.

3. Negociació directa amb la secretaria d'habitatge de la Generalitat i no a través de l'alcaldessa de Badia del Vallés.

4. Que el període de lloguer dels pisos sigui de 15 anys i no el mínim establert per la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) de 5 anys. 15 anys és el que li queda de protecció oficial especial als pisos de Badia.

Després d'ocupar l'interior de les oficines una vintena d'afectats i desplegar una pancarta reivindicativa, Trias va accedir a reunir-se amb 5 representants dels afectats. Després de més de dues hores de reunió, la secretària de habitatge de la Generalitat es va comprometre a parar les ordres de desnonament enviades a una trentena de veïns/es de Badia. Cridaria a les caixes demandants per a detenir el procés d'execució d'hipoteca, ja que va entendre que no era el normal mentre s'estava gairebé tancant una altra via de solució com és el conveni de habitatge de Badia del Vallés.

També es va comprometre a parar el procés imminent de signatura d'aquest conveni, fins que els afectats estiguessin d'acord amb tots els punts. També els va fer saber que entenia que volguessin reunir-se directament amb ella i no amb l'alcaldessa de Badia del Vallés, accedint i convidant-los a una reunió la setmana que ve per a oferir altre esborrany de conveni. L'única cosa en que es va mostrar reticent és el d'augmentar el lloguer a 15 anys i no ha 5 com està estipulat en l'últim esborrany del conveni.

L'assemblea d'afectats per les hipoteques de Badia valora molt positiva aquesta reunió i es ratifica a si mateixa, com única opció de tractar el problema de manera directa i horitzontal, aconseguint un èxit més a la imminent detenció de les ordres de desnonaments; cosa que d'altra forma no s'hagués aconseguit com ha quedat palesa aquestes últimes setmanes de silenci i desinformació gairebé absoluta per part de l'ajuntament de Badia del Vallés.

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA D'AFECTATS/DES PER LES HIPOTEQUES DE BADIA (Vallès Occidental)

Davant la imminent signatura del Conveni d'Habitatge entre Ajuntament, Generalitat i Caixes d'estalvis volem expressar la nostra opinió com afectats directes:

Les persones que estem afectades per l'impagament d'hipoteques no és per elecció, sinó una imposició resultat directe de la crisi i la situació tan preocupant d'atur que portem patint més d'un any. Nosaltres abans d'aquesta situació sempre havíem pagat la nostra hipoteca com qualsevol veí de Badia. Davant aquesta realitat ens hem organitzat des de fa 1 any entorn a l'Assemblea d'afectats per les Hipoteques de Badía, amb l'únic objectiu de buscar solucions a aquest problema i no veure'ns en el carrer amb les nostres famílies.

Fa tres mesos se'ns ofereix per part de Generalitat i Ajuntament de Badia un Conveni d'Habitatge per a teòricament evitar el desnonament de famílies, però després d'analitzar-lo a qui més beneficia és a les entitats financeres ja que la Generalitat els permet el lloguer del pis, els dobla el preu administratiu i li garanteix tots els deutes. Després de diverses negociacions el conveni tal com està ens sembla insuficient, més quan ja hi ha moltes famílies amb ordres de desnonament en marxa.

Per això demanem a l'Ajuntament de Badía i Generalitat:

1- Que exigeixin a Caixa Catalunya i Caixa Penedès que parin les ordres de desnonament en marxa, ja que estan negociant un altre tipus de sortida i en breu la signaran.

2- Volem que totes les persones afectades amb problemes d'impagament d'hipoteques (i que demostrin la seva falta de recursos) es puguin acollir al conveni si ho desitgen i no a la discreció de la Caixa com està estipulat actualment.

3- Que el període de lloguer del pis sigui de 15 anys i no el mínim establert per la llei de 5 anys.15 anys és el que li queda de protecció oficial especial als nostres pisos.

Per tot això seguirem organitzats entorn d'aquesta assemblea exigint el que creiem que és just per a les famílies afectades per l'impagament d'hipoteques de Badia. Et convidem a participar tots els divendres a les 19h en el Casal de l'Esquerra de Badía (C/Burgos 18)

PER UN CONVENI JUST, NO ALS DESNONAMENTS A BADIA