CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea d’Aturats de Barcelona convoca concentració el 14 de febrer davant del Departament de Benestar Social

Divendres, 27 gener, 2012

CONCENTRACIÓ: DIMARTS, 14 de FEBRER, A LES 12 HORES, DAVANT DEL DEPARTAMENT DE “BENESTAR SOCIAL" A PALAU DEL MAR, Plaça PAU VILA, Metro L-IV, BARCELONETA

Les previsions de l'Enquesta de Població Activa de l'últim trimestre de l'any passat anunciaven més de 5.300.000 de persones aturades en l'Estat espanyol, i es superaran les 750.000 en Catalunya. En els propers mesos l'atur seguirà creixent com conseqüència de la recessió econòmica provocada per les polítiques d'ajustaments i retallades a Catalunya, Espanya i la Unió Europea. El 70 % de les persones en atur hauran esgotat les prestacions en març del present any. Més d'1 milió i mig de ciutadans/es sense feina no tenen ingressos. En més de 1,4 milions de llars, tots els seus membres estan a l´atur.

Què fan davant aquesta dramàtica situació social el govern de la Generalitat? Acomiadar, retallar la despesa social i justificar el fracàs de les seves polítiques, vulneren i trepitgen les seves pròpies lleis al tenir bloquejades unes 2.500 peticions del PIRMI sol.licitades abans de l'agost, que segons la llei vigent en aquest temps s'haurien de resoldre favorablement per silenci administratiu positiu. A més a més, amenacen amb excloure a una gran part dels actuals beneficiaris del PIRMI amb l´excusa de la manca de recursos pressupostaris quan a la vegada perdonen els impostos als més rics.

Davant aquesta situació que reivindiquem i defensem l'ASSEMBLEA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES EN ATUR DE BARCELONA:

- Treball digne per a tots o prestació per atur fins a la recol.locació efectiva.

- Renda Ciutadana Garantida de 664 € / mes (mínim per una persona sola)

- Reducció dràstica de la jornada laboral sense retalls salarials, prohibició de les hores extres i a preu fet.

- Serveis bàsics gratuïts (aigua, electricitat, gas, etc ..., per a totes aquelles unitats familiars que tots els seus membres estiguin en situació d'atur.

- Moratòria en el pagament del lloguer o de les hipoteques en l'habitatge habitual. Cap desnonament de famílies en atur per falta de pagament tant de lloguer com de la hipoteca.

- Targeta de transport gratuït per a tots/es els desocupats.

- Posar en marxa una borsa de treball municipal que gestioni de manera transparent i amb la participació de les AA.VV. i les assemblees d'aturats/es l'ocupació generada en els serveis i empreses municipals (nous llocs de treball, substitució vacants, etc.), l'ocupació creada per plans governamentals en marxa o que puguin crear-se.

Assemblea d’Aturats/des de Barcelona: TOTS ELS DIJOUS al carrer SANT PERE MÉS BAIX 70 (BCN) A LES 10 H. Metro: Línia I (Urquinaona)

E-mail: paradoparada@yahoo.es

BLOG: http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com

Facebook: www.facebook.com/pages/Assemblea-aturatsdes-de-Barcelona/304496182897068

Assemblea d’Aturats/des de Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció