CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea de Barcelona, CGT, CNT i COS responen a l’actuació del Departament d’Interior en el desallotjament de la Casa de la Vaga

Dilluns, 24 gener, 2011

Mobilitzacions per la vaga del 27G

El conseller Puig (foto) assegura que amb el nou govern s’acabarà amb la "impunitat" dels qui okupen propietats alienes

El migdia del diumenge 23 de gener, a les portes del Palau del Cinema que havia estat desallotjat durant tota la nit i matinada per més de 350 mossos d’esquadra, representants de l’Assemblea de Barcelona i els sindicats CGT, CNT i COS van respondre l’actuació del Departament d’Interior.

Han qualificat l’assalt policial de l’edifici -on s’hi trobaven reunides 415 persones- com a il·legal, ja que la finca havia estat okupada el passat 18 de gener i l’entrada dels mossos necessitava d’una autorització judicial, en haver-se superat el període temporal en que es considera que un edifici es pot haver constituït com a "domicili".

Els sindicats, a més, han assenyalat que els agents encaputxats i sense número de placa (TIP) de la policia van interrompre una assemblea sindical que s’estava fent en aquell moment a la platea dels antics cinemes, de manera violenta i utilitzant mètodes de pressió i maltracte que podrien ser qualificats de "tortura de baixa intensitat". Com a mostra d’això han explicat els casos d’un noi apallissat als passadissos del cinema, amb un trau sagnant al cap i un altre cas d’un activista que va patir l’arrencada de cabells en ser arrossegat per tal d’expulsar-lo. Un bon nombre dels activistes contusionats i ferits van anar a centres de salut per a fer-se un informe mèdic, document necessari en cas d’interposar una denúncia. Segons les paraules dels representants sindicals, els agents, entre d’altres coses, "van vulnerar el dret a reunió i la llibertat d’expressió de les persones aplegades en assemblea".

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Felip Puig va assegurar en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que "la dinàmica encetada en el desallotjament, en la mesura de les nostres possibilitats, serà la forma d’actuar del govern fins al final de la legislatura".

Paral·lelament a tot això segueix en peu totes les convocatòries de cara a la vaga del 27 de gener, que tindran el seu punt de partida amb l’aturada del servei d’autobusos de Barcelona i d’altres sectors del transport, així com del personal de Parcs i Jardins i Telefónica.

* Notícia extreta del web 29-s.net