CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre

Divendres, 2 novembre, 2018

dq_qwrgx4aahrwf.jpg

L'Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i es manifesta unànimement contra els acomiadaments i la precarietat en el sector

- A més de l'injust tracte cap als treballadors, la precarització dels llocs de treball augmenta la possibilitat de sofrir accidents.

- La seguretat en les activitats portuàries és fonamental, i qualsevol factor que la disminueixi pot tenir perilloses conseqüències per a les persones treballadores i per a la població de Barcelona

- CGT traslladarà aquestes preocupacions a l'Autoritat Portuària de Barcelona, a l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya

El 31 d'octubre es van reunir representants de CGT de diferents serveis i empreses del port de Barcelona; Remolcadors, Estiba, Terminals de descàrrega, Passatge, Marina Mercant, Salvament Marítim, Clubs Nàutics, etc.

Després d'analitzar la situació dels diferents àmbits, i valorar la importància de seguir creant alternativa sindical com a millor garantia de defensa dels interessos de treballadors i treballadores del sector marítim portuari, per unanimitat es va aprovar denunciar els acomiadaments de TEPSA, i recolzar la convocatòria de vaga indefinida en aquesta empresa que s'inicia el 5 de novembre, posant per a això i entre altres mesures, en marxa la caixa de resistència, que permeti perllongar la mateixa, el temps necessari.

Preocupant resulta les conseqüències de la precarització dels llocs de treball en les tasques del Moll d'Inflamables del Port de Barcelona, a causa de l'externalització dels mateixos. Ja hem hagut de lamentar dos accidents greus, i augmentar la contractació externa en condicions de treball pitjors, no millora la situació.

En aquest moll es realitzen operacions de càrrega i descàrrega amb materials inflamables i tòxics. En alguns casos amb perill d'explosions. El risc afecta als treballadors portuaris i als barris de Barcelona propers a la zona.

L'últim accident que s'ha produït en el port de Barcelona, en col·lisionar un vaixell contra el moll, provocant la caiguda i posterior incendi d'una Grua (havent-hi productes inflamables propers), és una mostra més del que estem exposant, del fràgil equilibri existent en la seguretat de les activitats portuàries, i de les seves greus conseqüències si la descuidem.

Per aquesta raó CGT es dirigeix a les institucions responsables per a informar de tot això i sol·licitar-los la seva intervenció per resoldre la situació. Autoritat Portuària, Ajuntament i Generalitat de Catalunya, han de donar resposta i així l'hi sol·licitarem.
També pretenem fer Assemblees als barris afectats per informar dels riscos que corren, i a més anem a sol·licitar el suport de la resta de col·lectius del port, també informar-los detalladament sol·licitant la seva activa participació en el conflicte.

Enrique Tarrida Martínez
Secretari General de CGT Mar i Ports

http://www.cgtsectormar.org/
https://twitter.com/CgtMar

dq_qwrgx4aahrwf.jpg

dq_qu3fwoaedkp2.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció