CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’assemblea de conductors/es d’Autobusos TMB accepta el preacord i es desconvoca la vaga

Dimarts, 15 abril, 2008

Avui, dimarts 15 d'abril, els conductors/es hem demostrat una vegada més que estàvem disposats a secundar massivament la mobilització pels dos dies, a pesar dels serveis mínims que més aviat podien anomenar-se màxims. Hi ha hagut molt pocs esquirols i l'Assemblea, que podia disminuir en nombre per la quantitat de companys i companyes que estaven realitzant el seu servei mínim, ha desbordat totes la previsions.

Al voltant de 1.500 conductors/es ens hem reunit a les Cotxeres de Sants. L'Assemblea, on s'ha explicat el contingut del preacord i on han intervingut al voltant de 20 companys que han sortit a donar la seva opinió, a favor i en contra del preacord, s'ha seguit amb molta serenitat a pesar d'arrossegar el conflicte des de fa gairebé mig any.

Els conductors/es reunits en Assemblea hem decidit acceptar el preacord sempre que la Direcció de TMB deixi sense aplicació els expedients sancionadors i, d'aquesta manera, tornar al treball a partir del matí del dimecres 16 d'abril.

En document adjunt podeu trobar el preacord acceptat. Et recordem que demà, dimecres 16 d'abril, es realitzarà igualment la manifestació a les 20h a Plaça Universitat, Barcelona. En aquest cas, serà per a agrair a tot el món que ens ha ajudat en aquest conflicte.

Tots i totes les conductores que pugueu hem d'assistir a aquesta manifestació que tancarà la mobilització que es va començar el passat 21 de novembre de 2007. Igualment, comentar que, en breu, farem pública una data i un lloc per a una festa de celebració per tota la lluita que hem portat a terme.

Comitè de Descansos Transports de Barcelona


http://comitedescansos.blogspot.com/


Que diu l'acord aconseguit:

- Es retiren tots els expedients que es van iniciar en els mesos de febrer i març, un total de 30.

- Les sancions que fins al moment s'estan complint deixessin de complir-se, quedant els expedients nets i podent reclamar en magistratura el temps ja complert, en aquesta situació han quedat uns 24 treballadors.

L'acord inclou:

- Dos dies de descans a la setmana.

- Reducció de 25 minuts de la jornada laboral diària, a partir del 6 de Maig, es discutirà la seva concreció en el nou conveni a negociar.

- Augment dels dies festius de 61 dies a 96, actualment els treballadors tenen garantits 61 dies en dissabte o diumenge com a mínim.

- L'empresa es compromet a aplicar el REIAL DECRET 902/2007 DEL 6 DE JULIOL, i es negociarà la seva aplicació en el pròxim conveni.

Attached documents