CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea de conductors/es de TMB decideix continuar negociant fins al 14 d’abril i passar a partir d’aquesta data a la vaga indefinida

Dijous, 27 març, 2008

Una vegada realitzada aquesta votació, els conductors/es han decidit majoritàriament continuar negociant, sense realitzar vaga els següents dijous com a mesura per a facilitar aquesta negociació, fins al 14 d'abril, límit màxim posat per la consellera de Treball, Mar Serna, per a arribar a un acord entre Direcció i treballadors/es.

L'Assemblea de conductors/es de TMB decideix continuar negociant fins al 14 d'abril i passar a partir d'aquesta data a la vaga indefinida si no s'arriba a un acord entre les parts

Avui, dijous 27 de març, els conductors/es de TMB han tornat a realitzar una vaga massiva per a reclamar dos dies de descans setmanal amb reducció de jornada i sense minva econòmica. La Direcció de TMB ha llançat una proposta “mediàtica” per a tractar, una vegada més, de confondre la gent de Barcelona.

L'oferta que ha proposat a la plantilla de conductors/es, significa treballar cada dia 41 minuts més, treballar fins a deu dies seguits (saltant-se els límits de seguretat en la conducció), canviar 13 dissabtes o diumenges de descans per dies entre setmana i una mísera reducció de 29 hores anual per al conductor o la conductora que es vulgui apuntar aquest model de calendari. A més, la Direcció de TMB, ha soltat la mitjana veritat que aquest és el model que existeix a Madrid, oblidant-se dir que a diferència de Barcelona, allí treballen diàriament 7h15 i aquí ens volen imposar 7h45m com a mínim.

Davant d'aquest panorama, cap conductor/a, dels al voltant de 1200 que s'han reunit en Assemblea en el Casinet d'Hostrafrancs, ha votat a favor de la proposta de la Direcció de TMB.

Una vegada realitzada aquesta votació, els conductors/es han decidit majoritàriament continuar negociant, sense realitzar vaga els següents dijous com a mesura per a facilitar aquesta negociació, fins al 14 d'abril, límit màxim posat per la Consellera de Treball, Mar Serna, per a arribar a un acord entre Direcció i treballadors/es.

Si passada aquesta data no s'ha pogut arribar a un acord, els conductors i conductores han votat passar a partir del 15 d'abril a realitzar una vaga indefinida fins que se solucioni el tema.

Durant l'Assemblea, la Plataforma d'Usuaris/es pels Dos Dies ha explicat els motius de la seva creació i les diferents campanyes que portaran a terme, com per exemple la targeta T-2dies!

Després de l'Assemblea, delegats del Comitè de Vaga i del Comitè de descansos, junt amb altres conductors, s'han acostat a la Comissaria de Les Corts per a interessar-se per la situació de les tres persones solidàries amb la vaga dels autobusos detingudes aquest matí per la policia.

Federació Local de CGT Barcelona. Secretaria de Comunicació