CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea de conductors/es no accepta la proposta de la Generalitat-TMB-Sit i convoca vaga del 3 al 7 de març

Dijous, 14 febrer, 2008

Una vegada més els conductors/es van respondre a la crida del Comitè de descansos sumant-nos a l'aturada quasi el 100% de la plantilla i acudint després al local on havíem sigut citats per a fer la nostra Assemblea.

Les Xaverianes es van tornar a quedar petites. A pesar que es va intentar i ens vam prémer va ser impossible “ficar” a tota la gent que va acudir allí. Després d'ocupar tots els seients i corredors amb uns 800 conductors/es dins de la sala es va comprovar que més de 300 seguien fora sense poder entrar pel que es va prendre la decisió de traslladar l'Assemblea al carrer.

Tallant Via Laietana l'Assemblea finalment es va poder desenvolupar en orde i en ella els conductors i conductores novament van confirmar que la gran majoria està disposada a continuar lluitant per aconseguir els dos dies de descans amb reducció de jornada i sense pèrdua salarial.

En l'ambient de l'Assemblea va quedar clar que havia arribat el moment de deixar-nos d'ambigüitats i unir totes les forces. S'han celebrat diverses Assemblees i en totes elles el resultat ha sigut sempre el mateix: seguir endavant amb les mobilitzacions mentres la Direcció o si no n'hi ha l'Ajuntament de Barcelona no portin alguna proposta que beneficii al col·lectiu.

L'Assemblea havia sigut convocada per a decidir si s'acceptava o no la proposta de la Generalitat-TMB-Sit i en cas de no acceptar-se, que tipus de mobilitzacions calia convocar. Després de nombroses intervencions l'Assemblea va decidir per votació, i amb només 24 vots en contra, no acceptar la proposta de Generalitat-TMB-Sit. També es va acordar aprovar, després de sotmetre a votació dos propostes diferents, la següent convocatòria de vaga: Vaga de 24 d'hores des del dia 3 fins al dia 7 de març (de dilluns a divendres) i a partir d'aquesta data tots els dijous de manera indefinida.

Quant a les intervencions cal destacar dos en concret que es van fer abans d'entrar a votar: el sindicalista Garcia, que ens va recordar que parlava en nom de UGT, va afirmar que el seu sindicat estava disposat a acceptar les condicions de la proposta de la Generalitat i també va afirmar que “…en qualsevol cas si els conductors/es decidien seguir endavant amb les mobilitzacions acatarien el mandat de l'Assemblea”. El sindicalista Mateo de CCOO, també es va expressar de manera semblant a l'afirmar que el seu sindicat respectaria la decisió que prengueren els conductors i conductores en aquesta Assemblea.

És d'esperar per tant que aquestes paraules siguin sinceres i es corroboren amb la realitat, i si finalment s'ha de fer l'aturada esperem que aquests sindicalistes no actuïn com la vegada anterior i es col·loquin en el lloc que els correspon, que no és un altre que en el costat dels conductors/es.

Posteriorment a la finalització de l'Assemblea, ens encaminem cap a Plaça Sant Jaume, per a protestar davant de l'Ajuntament aprofitant que aquest dia, per ser Santa Eulàlia, es trobava en jornada de portes obertes, però una vegada més no vam ser ben rebuts i ens van tancar la porta en els nassos i ens van formar un cordó policial dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana.

Un grup de companys/es va decidir iniciar una marxa cap a la Ronda del Litoral, però allí també ens esperaven els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i una altra vegada aquest cos policial es va comportar d'una forma brutal, van colpejar diversos companys, entre ells a un conductor del Triangle, Javier Lamata, que va haver de ser traslladat en ambulància, després de ser identificat pels mossos, a l'Hospital del Mar per a ser atès d'un fort cop (porrada) que va patir en el cap i que li va provocar un enorme “nyanyo” amb una perduda abundant de sang.

MÀ A L'OBRA:
REUNIÓ DEL COMITÉ DE DESCANSOS: DIMECRES 20F A LES 16H

Des del Comitè de Descansos ja ens hem posat a treballar per a portar endavant els acords de l'Assemblea i ens reunirem el pròxims dimecres 20 de febrer a les 16h en el menjador de la cotxera del Triangle. És una reunió oberta per a tots els conductors/es que vulguin assistir. També esperem que els sindicalistes de UGT i CCOO compleixem la seva paraula donada en l'Assemblea del 12 de febrer i es presentin a esta reunió per a preparar la feina de les pròximes setmanes.

Comitè de descansos de Transports de Barcelona|Comitè de descansos de Transports de Barcelona