CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea de treballadors de ACEROS PARA LA CONSTRUCCIÓN SA de l’Arboç acorda fer vaga a partir de dilluns 21 de gener

Diumenge, 13 gener, 2013

ACEROSPARALACONSTRUCCION.gif

Els treballadors i treballadores de la ACEROS PARA LA CONSTRUCCIÓN SA (l'Arboç del Penedès), pertanyent al grup CELSA, han decidit en assemblea celebrada el divendres dia 11 de gener anar a la vaga.

La convocatòria es formalitzarà el dilluns 14 de gener per donar cobertura legal a la vaga que es durà a terme des del dia 21 fins al 9 de febrer, data "oficial" de la finalització del període de consultes de l'ERO presentat per l'empresa i que pretén acomiadar a 25 treballadores d'una plantilla total de 82 treballadors, una rebaixa salarial d'un 20%, un increment de 9 dies de jornada.

Davant aquestes mesures no queda més que una resposta contundent que els treballadors i treballadores tenen clar, tal com han expressat en la passada assemblea.

Des de CGT i després de la presentació oficial de l'ERO a les instàncies oficials el passat dia 9 de gener segons l'empresa, de la qual cosa no es té constància, condemnem radicalment la postura intransigent de l'empresa en la negociació, de la mateixa manera que posem de manifest la mala fe d'aquesta en intentar dinamitar les mobilitzacions parlant amb els afectats amb pràctiques caciquils, en les que comuniquen amb veritables enganys a uns i altres que no estaran en les llistes negres de l'ERO.

Dir que mentre l'empresa al·lega causes econòmiques per dur a terme mitjançant la Reforma Laboral que s'ha exposat, va proposar mantenir les reunions en un hotel de luxe de Vilafranca del Penedès, per així no tenir la pressió de la plantilla, al que tant el Comitè com les assemblees de treballadors i treballadores es van negar rotundament a la desvergonyida invitació.

A tot això cal afegir que els serveis jurídics de CGT estan estudiant la documentació aportada per l'empresa i ja ha advertit una sèrie de qüestions de dubtosa legalitat.

D'una manera tan surrealista com cínica, els representants de l'empresa en la negociació al·leguen estar al marge de les mesures plantejades, ja que tot es deu a una renegociació del GRUP CELSA d'un deute de 3.000 milions d'euros que vol fer pagar en gran mesura als treballadors i treballadores d'un centre de treball amb 82 persones en plantilla i que justifica la reestructuració del Grup a una condició expressa de les diferents entitats financeres creditores.

CGT entén que cadascú ha d'assumir la responsabilitat que li correspongui ja que aquest deute no és precisament produïda pels treballadors i treballadores, sinó que és més que probable que sigui per una mala gestió de l'empresa.

CGT exigeix ​​la retirada de la totalitat de les mesures plantejades i no desistirà en el seu afany per la defensa de les condicions laborals dels companys i companyes. Recordant que aquesta organització NO pactarà cap tipus d'acomiadament, però aportarà totes les solucions realment viables al plantejat un cop estudiï en profunditat la documentació i vagi avançant la negociació.

El Vendrell, a 11 gener 2013

Federació Comarcal Baix Penedès de la CGT

Més informació:

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

C/Nord nº 13 3ª Planta 43700-El Vendrell (TARRAGONA)

Telf. 977660832 E-mail: cgtbaixpenedes@cgtcatalunya.cat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció