CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea del Port de Barcelona de CGT Mar i Ports en defensa dels drets i les llibertats

Diumenge, 24 setembre, 2017

CGT Mar i Ports en defensa dels drets i les llibertats

- No podem quedar-nos creuats de mans davant la retallada de llibertats i drets, tingui lloc on tingui lloc.

- Les persones treballadores catalanes es troben sota un estat policial intolerable.

- Les tripulacions de remolcadors protesten davant la presència d'antiavalots de la policia espanyola al port de Barcelona.

- A la recent negativa dels estibadors del port de Barcelona a abastir un dels vaixells de creuer que acull els antiavalots de la policia, es suma la protesta de les tripulacions dels remolcadors que es queixen de la presència policial a només 30 metres d'on es troben els remolcadors, raó per la qual estan sent sotmesos a controls policials per poder accedir als seus llocs de treball.

La vulneració dels drets i llibertats de les persones que viuen i treballen a Catalunya és injustificable i intolerable, i requereix una resposta proporcional a l'agressió orquestrada pel govern de l'estat espanyol.

Avui estem vivint situacions que ens semblava que ja no tornarien i que semblaven descartades a la nostra societat, i el que és pitjor, la resposta donada davant del conflicte polític creat i alimentat pel nacionalisme ranci d'una gran part dels dirigents polítics del país, només permet preveure un rumb dirigit a empitjorar la situació, a augmentar la repressió i per tant a alimentar el nivell de visceralitat en una qüestió que ja fa anys que requereix importants dosis de diàleg intel·ligent, un cosa que, pel que es veu, sembla poc probable que existeixi capacitati voluntat per a fer-ho possible.

Només el sentit comú i la responsabilitat de les persones trebalaldores poden ser alternatives al que està passant, i hem de posar de la nostra part per a pacificar la convivència en els centres de treball i evitar situacions de conflicte no desitjables entre nosaltres.

Creure que amb l'ús de la força, enviant antiavalots a Catalunya, realitzant detencions i intervenir els comptes de l'Administració catalana, aconseguiran resoldre la situació, demostra l'escàs nivell i empatia de qui governa a l'estat espanyol, i dona més sentit, si cap, a les persones convençudes de que Catalunya no té cabuda dins d'aquesta Espanya.

Més enllà d'aquestes i altres consideracions, des del Sector Mar i Ports de la CGT donem el nostre suport a les persones que amb motiu de les seves idees, siguin les que siguin, estan sent perseguides i reprimides, i mostrem la nostra solidaritat amb les treballadores catalanes que avui, com hem descrit, estan veient vulnerats els seus drets fonamentals i patint en les seves vides una alteració de la convivència injustificable.

I des de la CGT animem a la classe treballadora a organitzar-se solidàriament per donar una resposta clara i conseqüent a la degradació dels nostres drets i llibertats.

Salut

Assemblea del Port de Barcelona de CGT Mar i Ports