CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’assemblea dels treballadors dels remolcadors del port de Barcelona decideix per unanimitat convocar aturades

Dijous, 21 febrer, 2008

En el dia d'avui 20 de febrer s'ha celebrat una assemblea dels treballadors de les empreses de remolc portuari del port de Barcelona. Aquest Servei públic es troba gestionat actualment per la Unió Temporal d'Empreses formada per “Remolcadors de Barcelona S.A.” (REBARSA) i la “Societat Anònima de Remolcadors” (SAR).


El motiu de l'assemblea era el d'informar als treballadors sobre la falta de voluntat de les empreses per a iniciar les negociacions sobre el Conveni Col·lectiu de les Empreses de Remolc Portuari de la Província de Barcelona, havent finalitzat la vigència de l'actual Conveni el passat mes de desembre.

La negativa de les empreses a negociar aspectes fonamentals per als tripulants com són l'establiment d'una clàusula de subrogació del personal i d'altres mesures que assegurin l'estabilitat de les plantilles i la millora de les seves condicions laborals, i oferint solament una revisió salarial per un any, no són acceptables per a la part social que aquesta sofrint el continu creixement del volum de l'activitat de les empreses sense que per contra vegin millorada la seva situació.

Prèvies explicacions dels representants dels treballadors, s'obre la discussió i l'intercanvi d'opinions. Posteriorment, l'Assemblea decideix per unanimitat convocar vaga, entenent que la intransigent actuació de la part empresarial no deixa altra via. Les aturades aprovades seran de 12 hores diàries durant 3 dies consecutius.

STMM-CGT