CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea pels Drets Sociolaborals de Rubí comença a caminar

Dissabte, 1 setembre, 2012

El col·lectiu, que lluitarà contra el capitalisme, marca distàncies amb la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics

La nova Assemblea pels Drets Sociolaborals de Rubí, impulsada des del sindicat CGT, s'ha presentat oficialment aquest dimecres 29 d'agost. El col·lectiu neix amb l'objectiu de lluitar per un treball i unes prestacions dignes en un moment de retallades constants.

El nou moviment, que es declara anticapitalista, considera que els partits polítics i els sindicats majoritaris només plantegen solucions que empitjoraran la situació de la classe treballadora en l'actual context de crisi.

L'Assemblea pels Drets Sociolaborals neix pocs mesos després que comencés a treballar la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Rubí. Malgrat que els dos moviments coincideixen en bona part dels seus objectius, des de l'Assemblea pels Drets Sociolaborals marquen distàncies amb la plataforma i expressen el seu rebuig a la presència de partits polítics majoritaris en aquest tipus de moviments. En aquest sentit, asseguren que no els agrada que el PSC formi part de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics.

La nova assemblea, que aquest dimecres ha fet públic el seu manifest, ha convidat a tots els ciutadans que estiguin d'acord amb el seu ideari a sumar-se al moviment.

AINA MIRALLES - Rubí TV

http://www.rubitv.cat/20120830/2432/l-assemblea-pels-drets-sociolaborals-comenca-a-caminar#.UD-a_SjP0-o.facebook


S’estrena l’Assemblea pels Drets Sociolaborals amb una trentena d’assistents

La plataforma pels drets sociolaborals de Rubí està impulsada pel sindicat CGT i en formen part ciutadans particulars i membres d’altres col.lectius reivindicatius. La primera assemblea realitzada el 29 d'agost va servir per presentar l’ideari del grup i assentar les bases de la lluita ideològica amb la que volen combatre els efectes de la crisi.

L’acte va començar amb la lectura del manifest de l’assemblea que demana un canvi de model econòmic, polític i social.

L’encarregat de llegir el manifest i obrir el debat ha estat Adrian del Moral que també forma part, a títol personal, del col.lectiu Rubí Indigna’t. Del Moral ha assegurat que els partits polítics i els sindicats majoritaris només volen sortir de la crisi perpetuant el model capitalista. L’assemblea rubinenca té la vista posada en la vaga general del 29-S però volen que sigui també un dia de parada del consum i reivindicació ciutadana.

Més enllà de la conjuntura econòmica i social, aquest col.lectiu ciutadà treballarà per aconseguir la jornada laboral de 35 hores, la jubilació als 60 anys, l'autoorganització dels treballadors, el desenvolupament de les cooperatives, el desenvolupament sostenible i el repartiment del treball i la riquessa.

La propera assemblea està prevista pel 13 de setembre a la seu de la CGT.

Ràdio Rubí

http://www.ajrubi.cat/radiorubi/noticies/detall.php?apartat=1434¬icia=8066