CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea Popular de Reus convoca mobilitzacions al voltant del 23F contra la corrupció, les retallades i la repressió

Divendres, 15 febrer, 2013

Cartell campanya

- Xerrada contra la corrupció, el 18 de febrer a Reus

La corrupció nostra de cada dia…

Prat i Manté: de porcs i senyors se’n ve de mena

Xerrada a càrrec de David Fernàndez i Jordi Martí, activistes socials

Un repàs als casos de corrupció que impliquen a polítics, gestors i empresaris i que sacsegen la nostra realitat quotidiana, tant a nivell local com a nivell de Catalunya i més enllà.

Dilluns 18 de febrer, 20h.
Sala d’actes del Casal de la Dona de Reus (Plaça Patacada 9)

Prou corrupció!

https://primaverareus.wordpress.com/2013/02/12/xerrada-contra-la-corrupcio-el-18-de-febrer-a-reus/

- Concentració contra la corrupció el 19 de febrer als Jutjats de Reus

Dimarts 19 de febrer, des de les 9h del matí, concentració contra la corrupció davant l’edifici dels Jutjats de Reus, a l’avinguda Marià Fortuny.

Convoquem una concentració contra la corrupció coincidint amb les declaracions previstes de Josep Prat i Carles Manté per una de les denúncies presentades contra ells dins l’àmbit de la gestió del holding municipal Innova, pels delictes d’apropiació indeguda, estafa i malversació de diners públics.

Un exdirector del CatSalut va cobrar 840.000 euros del hòlding públic de Reus per feines sense justificar. Josep Prat, president de l’ICS, hauria utilitzat Innova per beneficiar Carles Manté, que va adjudicar sense concurs la construcció i gestió del centre sociosanitari de Cotxeres de Borbó a Barcelona, al CSC, el consorci del qual Prat n’era directiu.

Per a refrescar la memòria teniu informació més extensa sobre aquest cas en una notícia del diari El País, que va ser el primer en destapar el cas públicament: “Josep Prat usó Innova para pagar 13.000 euros al mes a un exdirector de CatSalut” http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/06/18/catalunya/1340050678_698728.html

Us recomanem també la lectura de l’informe realitzat per Cafè amb Llet “El pdf de la vergonya”, amb informació sobre aquest i altres casos: http://www.cafeambllet.com/press/wp-content/uploads/2012/06/pdf_vargonya_1.pdf

No és que ens vulguem centrar en aquest cas en concret, l’agafem a tall d’exemple de tot un seguit de casos de “presumpta” corrupció i/o utilització de càrrecs públics dins l’administració local (Ajuntament de Reus) i diversos organismes i empreses municipals (Innova, Tecnoparc) per a obtenir beneficis personals i realitzar negocis privats a costa de l’erari públic. Una situació que forma part dels incomptables casos produïts arreu de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, que han afectat a polítics, gestors, empresaris, etc, de forma molt destacada en l’àmbit de la sanitat, amb la connivència, quan no complicitat, o si més no la falta d’actuació, de gran part de la classe política.

Perquè ens escoltin, perquè vegin que ja n’estem farts de corrupteles, farts de que ens enfonsin en l’atur, la precarietat, la pobresa, les retallades, la pèrdua de drets laborals i socials, mentre ells s’enriqueixen a costa de tots nosaltres. Fem sentir la nostra veu.

#Prou Corrupció!

https://primaverareus.wordpress.com/2013/02/13/concentracio-contra-la-corrupcio-el-19-de-febrer-als-jutjats-de-reus/

- Manifestació el 23 de febrer a Reus: “Contra la corrupció, les retallades i la repressió. Cal recuperar la democràcia directa i construir la sobirania popular”

Manifestació en el marc de les mobilitzacions que es convoquen a tot l’Estat espanyol contra el cop d’estat dels Mercats.

Dissabte 23 de febrer, amb sortida a les 18h de la Plaça Catalunya de Reus.

32 anys després del cop d’estat del 23F, ens seguim mobilitzant, ara contra el cop d’estat dels mercats. Convidem a totes les persones que vulguin acompanyar-nos a dir prou! i a continuar aquest camí per a rescatar la democràcia directa i construir la sobirania popular. En defensa del drets laborals i socials, de la justícia i la llibertat, tots i totes som necessàries.

https://primaverareus.wordpress.com/2013/02/13/manifestacio-el-23-de-febrer-a-reus-contra-la-corrupcio-les-retallades-i-la-repressio-cal-recuperar-la-democracia-directa-i-construir-la-sobirania-popular/

- MANIFEST:

Contra la corrupció, les retallades i la repressió.
Cal recuperar la democràcia directa i construir la sobirania popular.

Cleptocràcia (del grec. clepto: furtar; i cracia: força = domini dels lladres) és l’establiment i desenvolupament del poder basat en el robatori de capital, a través de la institucionalització de la corrupció i els seus derivats, com ara el nepotisme, el clientelisme polític o el robatori de diners de l’erari públic per part de qui els administra, de manera que aquestes accions delictives queden impunes, a causa del fet que tots els sectors del poder estan corromputs, des de la justícia, funcionaris de la llei i tot el sistema polític i econòmic. És un terme de creació recent, i se sol emprar despectivament per dir que un govern és corrupte i lladre. (Viquipèdia)

La democràcia real està segrestada. Tenim una farsa anomenada “democràcia representativa” basada en un vot cada quatre anys. Tenim una democràcia segrestada per la banca, la patronal, els lobbies mediàtics i els polítics al seu servei, un fet que ara es veu incrementat amb el segrest de la sobirania popular portat a terme per la Troica i els mercats financers i executat amb el consentiment i la col·laboració de la majoria dels partits polítics, contribuint entre tots a l’empobriment progressiu de la majoria de la població, mentre es reprimeix sense contemplacions a qui protesta contra aquest robatori organitzat a que ens estan sotmetent.

El que passa a nivell general també es mostra de forma molt destacada a nivell local de Reus, amb tot un seguit de casos que s’han destapat de presumpta i/o real utilització de càrrecs públics dins l’administració local (Ajuntament de Reus) i diversos organismes i empreses municipals (Innova, Tecnoparc) per a obtenir beneficis personals i realitzar negocis privats a costa de l’erari públic. Si a tot això hi afegim els salaris escandalosos que determinats gestors d’empreses i organismes municipals han estat i estan cobrant, tenim al davant un panorama marcat per la degradació dels serveis púbics, pel malversament de recursos municipals i per unes pràctiques corruptes o, si més no, molt poc ètiques, tot això al temps que s’han estat dedicant, amb total connivència de la majoria de la classe política local, a retallar, degradar i destruir tot l’entramat educatiu, sanitari i cultural existent que conformava el gruix dels serveis públics existents a a la ciutat.

Portem mesos d’intenses mobilitzacions en tots els sectors socials, comprovant dia a dia que no pot haver-hi democràcia quan les institucions que diuen representar-la es mouen per interessos que no són els de la majoria. Apostem per la mobilització social perquè no tenim res que parlar amb un poder que ha demostrat sistemàticament ser cec, sord i mut a justes i concretes demandes d’igualtat i justícia social. Per això és una necessitat inaplaçable rescatar a la política d’un règim econòmic insostenible i depredador: el sistema capitalista.

Amb la mobilització social hem de posar en el centre la recuperació de la sobirania i del poder ciutadà, és a dir, de la democràcia, la de veritat, la de base, la que dona veu i participació real a la gent. Hem creat nombrosos processos de lluita, espais de participació i discussió en les xarxes i en les places, en els barris i en els centres de treball, i hem portat a terme iniciatives que hem de seguir desenvolupant des de baix, sense dreceres i pas a pas.

Perquè creiem que el temps de les decisions preses per uns pocs ha acabat; perquè, enfront de qui volen deixar-nos sense futur, tenim els mitjans i la intel·ligència col·lectiva per a decidir i construir la societat que volem; perquè no necessitem falsos intermediaris, sinó recursos i eines col·lectives que fomentin activament la participació política de totes les persones en els assumptes comuns.

Hem de cridar ben alt a qui diuen governar-nos que no, que desobeirem les seves imposicions injustes, com la de pagar el seu deute, i que defensarem els drets col·lectius: l’habitatge, l’educació, la salut, el treball, la participació democràtica, la cultura… Hem de construir i consolidar un procés que permeti que els corruptes, els gestors de la crisi, els retalladors, els especuladors, els explotadors,… deixin de quedar impunes, perquè els piròmans que han provocat la nostra crisi no siguin recompensats i comencin, en canvi, a ser jutjats.

Volem recuperar la responsabilitat sobre el nostre propi futur sense acceptar imposicions, per a dir-los a qui tenen segrestada la democràcia que ha arribat el moment d’anar-se’n. Hem de construir un procés de participació directa obert en el qual determinem i engeguem les eines de participació i mecanismes jurídics i polítics que necessitem per a garantir que les decisions col·lectives siguin completament efectives i realment democràtiques.

Hem de negar-nos a acceptar la por, la impotència i la desorientació sorgides de la reducció de la política a l’economia i les seves conseqüències feixistes, xenòfobes, racistes i masclistes. I buscar una sortida col·lectiva al robatori organitzat amb el qual els polítics, els banquers i la patronal s’enriqueixen mentre ens empobreixen, ens precaritzen i ens retallen drets.

32 anys després del cop d’estat del 23F, ens seguim mobilitzant, ara contra el cop d’estat dels mercats. Convidem a totes les persones que vulguin acompanyar-nos a dir prou! i a continuar aquest camí per a rescatar la democràcia directa i construir la sobirania popular. En defensa del drets laborals i socials, de la justícia i la llibertat, tots i totes som necessàries.

Assemblea Popular de Reus

Febrer de 2013

https://primaverareus.wordpress.com/2013/02/12/lassemblea-popular-de-reus-convoca-mobilitzacions-al-voltant-del-23f-contra-la-corrupcio-les-retallades-i-la-repressio/

>>> Més informació a http://www.primaverareus.cat