CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments es reuneix el 14 d’agost amb el director general d’Immigració de la Generalitat per “desencallar” els informes d’arrelament del Poblenou (BCN)

Dimecres, 14 agost, 2013

La Generalitat es coordinarà amb l’Ajuntament de Barcelona per "desencallar" els informes d'arrelament del Poblenou

Unes 50 persones que vivien a les naus desallotjades s’han concentrat el 14 d'agost a la porta de la Direcció General d’Immigració durant la reunió entre Generalitat i l’Assemblea Solidària.

Una delegació de l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments, integrada per les persones desallotjades de les naus del Poblenou i entitats solidàries, s’ha reunit aquest migdia amb el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, per "desencallar" els informes d'arrelament d'aquest col·lectiu, després que es deneguessin els primers la setmana passada per part de l'administració catalana.

Durant la reunió, Bosch s’ha compromès a coordinar-se amb el Consistori amb l’objectiu que els Serveis Socials de Barcelona emetin un informe social individualitzat per a cada integrant d’aquest col·lectiu recomanant l’arrelament per raons humanitàries, tal i com preveu la Llei d’Estrangeria. Sobre aquesta base, la Generalitat tramitaria favorablement l’informe d’arrelament i aleshores la regularització d’aquestes persones estaria finalment en mans de la Subdelegació de Govern.

Es tracta d'un pas més en l'intent de fer complir els compromisos assolits per les tres administracions (Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Subdelegació de Govern) en la línia de facilitar papers, treball i habitatge als habitants dels assentaments dels carrers Pere IV i Puigcerdà, desallotjats a finals de juliol, donada la seva situació d'extrema vulnerabilitat.

Coincidint amb la reunió, unes 50 persones, la majoria habitants de les naus desallotjades i algunes persones solidàries, s’han concentrat a la porta de la Direcció General d'Immigració.

Tot i l’avenç assolit avui en la gestió dels papers, continuarem alerta, atenent les incidències i recollint documentació pendent, els dimarts i dijous a la tarda a l’Ateneu Flor de Maig, fins al setembre, quan celebrarem una assemblea el dia 2 per valorar la marxa dels compromisos i decidir sobre el futur de la lluita. Perquè sabem que només la lluita i la pressió social obligarà les administracions a complir les seves promeses.

14 d'agost de 2013

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments


L’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments es reuneix el 14 d’agost amb el director general d’Immigració de la Generalitat per "desencallar" els informes d’arrelament del Poblenou (BCN)

Demà 14 d'agost l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments es reuneix amb el director general d'Immigració de la Generalitat per "desencallar" els informes d'arrelament del Poblenou

Coincidint amb la reunió, es convoca una concentració a la porta de la Direcció Genereal d'Immigració en suport a la lluita de les persones desallotjades de les naus de Puigcerdà i Pere IV

Una delegació de l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments, integrada per les persones desallotjades de les naus del Poblenou i entitats solidàries, es reunirà demà dimecres 14 d'agost a les 12h amb el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, per intentar "desencallar" els informes d'arrelament d'aquest col·lectiu, denegats la setmana passada per l'administració catalana.

Es tracta d'un pas més en l'intent de fer complir els compromissos assolits per les tres administracions (Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Subdelegació de Govern) en la línia de facilitar papers, treball i habitatge als i les habitants dels assentaments dels carrers Pere IV i Puigcerdà, desallotjats a finals de juliol, donada la seva situació d'extrema vulnerabilitat.

Coincidint amb la reunió, s'ha convocat una concentració a la porta de la Direcció General d'Immigració (c/ Calàbria, 147) per donar suport a aquesta lluita pel dret a una vida digna. Al finalitzar la reunió, les persones de l'Assemblea explicaran el resultat de la mateixa.

Contacte premsa:

Carlota Falgueras – 645460342

Montse Milà - 675805440

Abdul Kheraba - 669932375

Més informació: assembleasolidarianaus@gmail.com

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments