CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Associació d’aturats i aturades de Ripollet i Cerdanyola convoca una manifestació pel 24 de març per reclamar el dret al treball i contra l’atur i la precarietat

Diumenge, 18 març, 2012

cartell 24 març

Els aturats de Cerdanyola i Ripollet s'uneixen per reclamar solucions

Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de desocupació a la zona, donar un toc d’atenció als governants i pressionar als ajuntaments perquè busquin solucions al problema, l’Associació d’aturats i aturades de Cerdanyola i Ripollet organitza una manifestació el dissabte 24 de març, sota el lema “Pel dret al treball, contra l’atur i la precarietat”.

La manifestació sortirà a les 12 hores simultàniament de la plaça de l’Abat Oliba, de Cerdanyola i de la plaça Pere Quart, de Ripollet. Les dues columnes s’uniran a la cruïlla dels Quatre Cantons.

L’associació va néixer a Ripollet al novembre de 2011 i ara s’ha obert també a Cerdanyola per lluitar junts contra l’atur i la precarietat ja que l’índex de persones aturades entre les dues poblacions arriba a 9.000 persones.

Les reivindicacions del primer manifest del col.lectiu inclou qüestions com un treball digne per a tots i totes o prestació per atur fins a la recol·locació efectiva, que es garanteixi una renda mínima de 664 euros al mes, que es redueixi la jornada laboral a 35 hores per repartir la feina i sense retallades salarials, que serveis com l'aigua, el gas o l'electricitat siguin gratuïts per a les famílies en què tots els seus membres estiguin a l'atur, que s'estableixi una moratòria en el pagament de lloguer i hipoteca a les famílies en atur, que es posi en marxa una targeta de transport gratuït per a totes les persones desocupades, i posar en marxa una borsa de treball municipal gestionada de forma transparent i amb participació d'entitats veïnals i associacions d'aturats.
La reivindicació de l’associació no és nova i que prové de la segona marxa contra l’atur celebrada a l’octubre de 2010.

L’associació, que dóna suport a la convocatòria de vaga general del proper 29 de març, està formada per persones aturades, persones amb contractes precaris, jubilats, membres de partits d’esquerra, de sindicats i de moviments socials com el 15-M.

Per a més informació:

http://asderipollet.wordpress.com

http://www.facebook.com/AARipolletCerdanyola