CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Associació Marroquina de Drets Humans (AMDT) llança la “Campanya LLIBERTAT” en solidaritat amb els detinguts el 1r de Maig de 2007 a diverses ciutats del Marroc

Dimecres, 5 setembre, 2007

Campanya LLIBERTAT" per a l'alliberament dels detinguts el 1 de maig i de tots els detinguts polítics.

L'Associació Marroquina dels Drets Humans (AMDH) ha decidir llançar a partir de principi de setembre de 2007 una campanya denominada "Campanya LLIBERTAT" per a l'alliberament dels 8 detinguts del 1 de maig, tots membres de l'AMDH, i l'alliberament de tots els presos polítics. Aquesta campanya, que va començar amb la reunió organitzada per AMDH a Rabat el 2 de setembre, coincideix amb la Campanya Internacional llançada sobre el mateix tema per Amnesty International.

1. Objectiu de la “Campanya LLIBERTAT":

- Emprendre iniciatives per a l'alliberament dels 8 membres detinguts de l'AMDH a Agadir (2), Ksar El Kebir (5) i Béni Mellal (1) que han estat condemnats a penes de 3 a 4 anys de presó ferma (a més de les multes) per "Atemptar contra els valors sagrats del regne".

- Exigir l'alliberament del Periodista Mustapha Hormat Allah condemnat a 8 mesos de Presó.

- Prevenir la detenció (en cas de negativa de la crida en cassació) dels 9 militants de Béni Mellal (la immensa majoria membres de la AMDH) condemnats a un any de presó ferma per haver atemptat contra els Valors sagrats, solidaritzant-se amb els detinguts del 1r de maig.

- Demanar l'alliberament de tots els presos polítics d'opinió al Marroc.

A l'AMDH li concerneix en primer lloc la Campanya “LLIBERTAT", per una banda perquè la immensa majoria dels detinguts i condemnats (futurs detinguts) són membres de l'AMDH, per altra banda perquè les detencions arbitràries i els judicis són unes violacions dels drets humans que directament interpel·len a la nostra associació, i al conjunt dels organismes de Defensa dels Drets Humans de tot el món.

D'aquesta manera, la Campanya conté un primer propòsit donant benefici per a les iniciatives particulars de la AMDH, un segon propòsit amb les iniciatives col·lectives en el marc de la “Instància Nacional de Solidaritat amb els Detinguts del 1 de Maig de 2007" (INSAD) que actua a nivell central i regional, i un tercer propòsit que concerneix Iniciatives de Solidaritat dels membres i amics de la AMDH i organitzacions democràtiques de l'estranger.

2. Tasques de l'AMDH:

- Elaborar un memoràndum "Llibertat per als Detinguts del 1 de Maig" contenint les dades sobre les detencions i els processos, sobre els detinguts (8) i condemnats (9) i sobre les violacions que han caracteritzat aquesta repressió.

- Reforçar el paper del INSAD al nivell central i regional a través de la creació d'instàncies locals de solidaritat amb els detinguts del 1r de Maig (ILSAD) A nivell del INSAD, les organitzacions democràtiques directament concernides per les detencions i condemnes són cridades a constituir la columna Vertebral; es tracta de la AMDH (Associació Marroquina dels Drets Humans), el FMVJ (Fòrum Marroquí per a la Veritat i la Justícia), la UMT (Unió Marroquina del Treball), la CDT (Confederació Democràtica del Treball), ATTAC, PADS (Partit d'Avantguarda Democràtica i Socialista), PSU (Partit Socialista Unificat), Partit Via Democràtica, ANDCM (Associació Nacional de Diplomats en Atur del Marroc) i del Comitè de les famílies dels detinguts.

- Iniciar la signatura de dos tipus de Petició: 1ª Dirigides al conjunt de ciutadans amb l'objectiu d'arribar a un milió de signants. 2ª Dirigides a les organitzacions tant al nivell nacional com local.

- Organitzar una gran reunió de solidaritat el 2 de setembre a Rabat per a llançar la Campanya “LLIBERTAT".
- Organitzar una visita dels membres de l'oficina Central a tots els detinguts del 1r de Maig.

- Iniciar i alimentar la Campanya “LLIBERTAT" a nivell de l'estranger.

- Organitzar el manteniment material dels detinguts i les seves famílies.

3. Les nostres previsions relatives a la participació exterior en “la Campanya LLIBERTAT”

En aquest període difícil travessat pel nostre país, els militants demòcrates marroquins en l'exterior, les organitzacions de defensa dels Drets Humans i les forces democràtiques són solidàries amb poble marroquí, les seves forces democràtiques i les víctimes de la repressió i de violacions dels Drets Humans. En la'AMDH, pensem que amb la nova situació caracteritzada per la tendència a la regressió a nivell del respecte de les llibertats i dels humans drets, és temps de reprendre les pràctiques de lluita contra la repressió.

Les nostres previsions poden ser resumides així.

- Solidaritat i suport clar i eficaç de part de les organitzacions internacionals dels Drets Humans de les quals AMDH és membre; es tracta essencialment del FIDH, del REMDH, del UIDH (Unió Interafricana dels Drets de l'Home), de la OADH (Organització Àrab de Drets Humans), de la AIJD (Associació Internacional de Juristes Demòcrates).

- Solidaritat de les Organitzacions Internacionals importants com Amnesty Interantional (que per altra banda han estat fins al moment a la davantera de la Solidaritat amb els detinguts del 1r de Maig) i Human Right Watch.

- Solidaritat de les associacions membre de la CMODH (Coordinació Magrebina de les Organitzacions de Drets Humans).

- Solidaritat de les lligues democràtiques en certs països que tenen llaços importants amb Estat Marroquí (França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, Espanya, Itàlia, Canadà, USA)

- Solidaritat de les forces democràtiques: Partits Polítics, Sindicats (sobretot que hi ha 5 o 6 sindicalistes de la UMT i CDT detinguts o condemnats), Associacions d'Immigrats, ATTAC (2 militants d'ATTAC Marroc són condemnats), Organitzacions de Desocupats, etc …

- Solidaritat directa de grups parlamentaris d'organitzacions democràtiques i acció d'aquests grups amb vista a obtenir postures del Parlament Europeu i de parlaments dels països, sobretot que tenen llaços importants amb el Marroc.

- Acció dels mitjans de comunicació a favor dels detinguts de 1r de Maig.

- Solidaritat i suport de les organitzacions democràtiques de marroquins treballant en l'estranger tals com: Asdhom, KMM, Ambdh, AMF, ATMF, KMAN, EMCEMO, etc

4. Per a respondre a aquestes previsions:

Demanem als membres i amics de l'AMDH en l'estranger, actuar o directament o indirectament a través de les organitzacions democràtiques de les quals són membres. Desitgem sobretot que s'organitzin "Comitès de Solidaritat amb els Detinguts del 1r de Maig" a nivell del seu país o de la seva ciutat, per exemple al nivell de "Comitès de Suport de l'AMDH ", organització més afectada per la repressió. Quant als mitjans a escollir per a arribar a referits objectius, pensem que la seva experiència i la seva creativitat poden dispensar-nos de tot discurs en aquest assumpte.

Amb les nostres Salutacions més cordials
Oficina Central de l'AMDH
Presidenta: Khadija RYADI

Més info:
http://www.novedadescgt.info/spip.php?article491