CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

LaTele torna a emetre per la TDT després de posar en marxa un nou emissor a Collserola

Dimecres, 26 juny, 2013

REDACCIÓ DIRECTA / @LA_DIRECTA | 25/06/2013

LaTele dels moviments socials torna a emetre a Barcelona des d'aquest matí a través del Canal 37 de la TDT. Així ho han informat mitjançant un comunicat on expliquen que s'han vist obligades a posar en marxa un nou emissor que substitueix l'anterior, el qual va ser precintat la setmana passada pels mossos d'esquadra després de rebre l'ordre des la Secretaria de Mitjans de Comunicació del Govern de la Generalitat. En el comunicat expliquen que LaTele, des de fa més de 10 anys, existeix com a televisió lliure, comunitària i dels moviments socials, però sempre "sota l'amenaça d'un possible tancament de les emissions i en la precarietat econòmica més absoluta".

Des de l'inici del projecte l'any 2003, l'Assemblea per la Comunicació Social va treballar per aconseguir un marc legal que garantís l'emissió dels mitjans audiovisuals comunitaris a l'espai radioelèctric. La llei que en va sorgir va resultar "del tot insuficient". Les ràdios i les televisions comunitàries continuen en una situació "de plena indefensió i absoluta marginalitat". En principi, tenen reconeguda l'existència però, en la pràctica, se'ls impossibilita la pervivència.

Autogestió i treball comunitari

És per tot això que des de la Tele fan una crida a la participació, per així fer possible un treball autogestionat que es consolidi. Si vols col·laborar-hi i participar pots fer-ho aportant vídeos i materials que consideris interessants a través de l'espai Wikitele a la web http://latele.cat. Pots anar a les assemblees obertes que fan cada dimecres, col·laborant en la pròpia gestió del canal. També pots fer-te sòcia (amb 20 euros l'any). LaTele necessita 500 noves sòcies perquè el projecte sigui viable. Pots sumar-t'hi clicant a http://latele.cat/article/latele-recupera-les-emissions-pel-canal-37-de-la-tdt.

http://www.directa.cat/noticia/tele-torna-emetre-tdt-despres-posar-marxa-un-nou-emissor-collserola