CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’atur ha seguit pujant a l’Estat espanyol el mes de setembre

Dimecres, 3 octubre, 2012

Els objectius de la reforma laboral es compleixen.

CGT crida a la Vaga General el 31 d'octubre.


Cada vegada hi ha més treballadors i treballadores en la cua de l'atur a l'Estat espanyol, segons acaba de fer públic el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social amb les dades del mes de setembre en la mà. Són 79.645 noves persones, un augment del 1,72% respecte al tancament d'agost, amb el que s'arriba a l'alarmant xifra de 4,7 milions de persones en atur, mentre que l'afiliació en la Seguretat Social descendeix en 86.174 persones.

Un col·lectiu especialment afectat segueix sent el de la joventut menor de 25 anys, la majoria sol·licitant de la seva primera ocupació, amb un augment de 30.463 joves més en atur (6,98%) respecte al mes anterior, abocant-los a una única sortida: l'emigració.

Per altra banda, l'atur entre les dones s'incrementa per sobre del dels homes, amb una taxa de 2,04% enfront del 1,40% masculí.

Totes aquestes dades són una clara demostració del rotund fracàs de la Reforma Laboral, que s'ha mostrat clarament ineficaç a l'hora de solucionar el problema de l'atur. Darrere d'ella, no s'amaga més que un desig de perllongar la crisi i recessió en benefici d'uns pocs, empitjorant les condicions laborals i provocant un augment de l'atur, tot això, en un intent de salvaguardar els seus privilegis i interessos per mitjà de l'abaratament i facilitat de l'acomiadament, empitjorament dels sous i de les condicions de treball i amb l'assumpció d'unes mesures que poden abocar en la reducció o pèrdua del subsidi, especialment després de la recent aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat.

La Reforma Laboral constitueix una de les majors agressions als drets de la classe treballadora des de la Transició i suposa la pèrdua de drets aconseguits després d'intensos anys de lluites. Si a aquesta precarització laboral sumem la precarització de drets bàsics, com l'educació i la sanitat -víctimes de salvatges retallades- al costat del desmantellament i privatització d'altres serveis públics bàsics, el panorama es converteix en desolador, i ha de ser considerat com una autèntica provocació i insult a la nostra dignitat.

Cada vegada més veiem com s'amplia el camp de persones vulnerables i excloses (persones sense treball, sense sostre, joves, immigrants....) i augmenten les borses de pobresa enmig d'una profunda fractura social. I com víctimes que som, no només de les polítiques governamentals tant nacionals com europees, sinó, en primera instància, dels dictàmens del capital, de la dictadura dels mercats, en suma, del poder financer, la nostra resposta ha de ser contundent i no ha de limitar-se a reclamar una transformació conjuntural, sinó també estructural.

Per tot això, la CGT aposta per una mobilització permanent fins a la derogació de totes aquestes reformes i retallades, i també pel qüestionament del sistema que les fa possibles. Una mobilització permanent que ens condueixi a la Vaga General el 31 d'octubre, una Vaga General inclusiva que abasta a tota la població, una vaga laboral, de consum, social, ciutadana. La resposta està en les nostres mans, amb la lluita constant en el centre de treball i la mobilització en el carrer.

La CGT fa una crida a tota la societat, a tots els col·lectius desfavorits, perquè conflueixin totes les reivindicacions sectorials, una crida a totes les organitzacions que estructuren la societat, perquè facin seva i utilitzin aquesta jornada de Vaga General en defensa d'una nova societat basada en la justícia social.

Els diem NO i els hi anem a demostrar el 31 d'octubre.

Contra les retallades, la reforma laboral i el pacte social.

Que la crisi la paguin ells.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció