CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’aturada del 23D dels treballadors/es d’autobusos de TMB contra la reducció de servei i per un bon conveni tira endavant

Dilluns, 22 desembre, 2008

tmbmani.jpg

A pesar de la confusió generada per noticies de la Direcció de TMB, l'aturada de dimarts 23 de desembre dels treballadors/es d'autobusos de TMB continua endavant.

La Direcció de TMB no s'ha mogut ni un milimetre en relació a la retallada del servei d'autobusos que els treballadors/es denunciem des del 15 de setembre.

Tampoc s'ha mogut en absolut en relació a la negociació de conveni. De fet, ha decidit no assistir a la reunió que s'havia de celebrar avui mateix. Aquestes són les seves ganes de negociació i d'arribar a acords.

Per aquests dos motius, l'aturada del 23D de 11h a 16h continua i els treballadors/es d'autobusos mostraran el seu cabreig per les conseqüències de la retallada del servei d'autobusos i per l'estancament de la negociació del conveni.

Per altra banda, i en relació als expedients sancionadors i denúncies penals contra el President del Comitè d'empresa i el portaveu dels treballadors/es, la Direcció va informar al seu sindicat, la CGT, que finalment són sancionats amb 4 mesos de feina i sou, a l'espera de la resolució del judici per lo penal.

Dimarts 23 de desembre els treballadors/es d'autobusos pararan de 11 a 16h i s'ajuntaran en Assemblea a les 12:30h a Plaça Universitat.

En l'Assemblea es tractarà de:

- L'estat de la negociació i la proposta de l'empresa. Es votarà si s'accepta o es rebutja.

- Aprovació global de les propostes que els treballadors/es ens heu fet arribar al Comitè de conveni. Es votarà si s'accepta o es rebutja.

- Expedients sancionadors i denúncies penals contra dos delegats de la taula negociadora i resposta a donar. Es votarà com es respon als 4 mesos de sanció i al judici pel penal.

Aquesta Assemblea no és només informativa, sinó que hi ha coses que decidir i tot el que es decideixi acabarà afectant al dia a dia laboral de tots i totes les treballadores. El Comitè de conveni no anem a decidir pels treballadors/es, és entre tots que cal prendre aquest tipus de decisions de tanta importància. Igual que es va fer durant la mobilització pels 2 dies, el que decideixi l'Assemblea és el que es portarà a terme. Per tant, aquesta aturada és una oportunitat perquè tots els col·lectius de l'empresa demostrin que estan disposats a guanyar-se un bon conveni.

Els serveis mínims dictats han estat:

25% de serveis mínims en les següents línies de les següents cotxeres:

Triangle: 11;

Zona Franca: 21, 95, 109, 157, 193;

Ponent: 9, 63, 65;

Horta: 24, 92

La resta de línies NO tenen serveis mínims. Es mantindrà un servei indispensable per al manteniment d'aquests serveis mínims per a aquells col·lectius que no siguin conductors o conductores. L'empresa ha de comunicar quins són aquests mínims.

Comitè de conveni autobusos TMB

comitedescansos.blogspot.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció