CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Audiència de Barcelona és qui ha de decidir el futur del David de Vilafranca

Dijous, 15 gener, 2009

La jutgessa del Penal núm. 15 de Barcelona mou fitxa: rebutja el recurs contra la seva decisió d’ingrés immediat a presó, tot i que l’anul·la fins que sigui ara l’Audiència de Barcelona qui decideixi sobre la qüestió.


Alegria continguda i contraatac de la jutgessa

Concentrades ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona, un centenar de persones solidàries van rebre amb alegria les novetats en el cas. Això sí, amb contenció, coneixedores que la batalla no s’ha acabat i que l’ordre de presó, tot i aturada, no s’ha retirat encara.

Segons informacions periodístiques que citen com a font la mateixa jutgessa Isabel Gallardo, el David hauria de fer front, per evitar la presó, el pagament d’una indemnització de 360 € a un agent de la policia nacional que hauria quedat ferit aquell llunyà 12 d’octubre del 98. Alerta Solidària emmarca aquest tipus d’informacions, puntuals, selectives, intencionades, per part de la jutgessa a un nou intent de desviar l'atenció mediàtica de les raons de fons que han generat la situació actual: els antecedents per insubmissió haurien d’estar cancel·lat com manen les seves lleis espanyoles. Cercar ara l’impagament d’una indemnització, quan es va reconèixer en el seu dia la insolvència del David, sense haver revisat d’ofici aquest estat quan, recordem-ho, des del 2000 el David no havia rebut cap més informació sobre el cas (ni la resolució de l’indult del 2006, ni l’ordre de presó del maig del 2008), és un intent ridícul de justificar una decisió judicial que comporta ni més ni menys que la privació de llibertat del David, per una any i mig. El cinisme del cas és major si tenim en compte que l'ordre de cerca del David va ser anul·lada per la senyora Gallardo el dia 9, i que la fiscalia ja s'ha pronunciat per escrit per l'anul·lació dels antecedents per insubmissió i per la prescripció de la pena per antifeixista.

Per altra banda, ahir dimecres 14, l’equip d’advocats del David de Vilafranca va interposar una querella criminal per l’actitud de la jutgessa Isabel Gallardo, del Penal núm. 15 de Barcelona. Felip Vidal, advocat del DALP, insisteix en la no vigència dels antecedents penals per insubmissió i a més entén que els delictes pels fets del 12 d’octubre del 98 s’haurien de considerar prescrits. En un mateix sentit, s’expressa Jaume Asens, membre de la Comissió de Defesa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats i d’Advocades de Barcelona.

Més informació a:

www.alertasolidaria.org/

davidvilafranca.blogspot.com