CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Audiència de Barcelona ordena la llibertat sense fiança de tres vaguistes presos des del 29-M

Divendres, 4 maig, 2012

L'Audiència de Barcelona ordena la llibertat sense fiança de tres vaguistes presos des del 29-M

JESÚS RODRÍGUEZ | 04/05/2012 - Setmanari Directa

Tremenda bronca judicial entre l'Audiència de Barcelona i el jutjat d'instrucció 18 de la Ciutat de la Justícia. Un cop finalitzada la cimera del Banc Central Europea i, per tant, també les enormes pressions polítiques exercides des de la Fiscalia, el jutjat que va ordenar la presó preventiva per Javi, Isma i Dani ha protagonitzat una lamentable cursa a contrarellotge per intentar demostrar la seva bona praxis judicial.

A primera hora del matí del divendres 4 de maig, i quan ja s'havia filtrat que l'Audiència de Barcelona estava a punt de deixar en llibertat els tres vaguistes presos des del 29 de març, la jutgessa Carmen García ha redactat un auto de llibertat i l'ha filtrat a un diari per tal d'aconseguir que s'informés que ella havia estat l'artífex de l'alliberament.

La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona, a la mateixa hora, segellava un auto de posada en llibertat molt més raonat, on es contradiuen alguns dels raonaments presumptament jurídics que Carmen Garcia ha esgrimit durant l'últim mes per tal de mantenir la presó preventiva. A més, l'òrgan provincial ordena la llibertat sense cap tipus de fiança i, per tant, deixa en paper mullat l'escrit de la senyora Garcia on es demanava el dipòsit d'entre 3.000 i 6.000 euros per cadascún dels presos.

Molts familiars i amics dels tres vaguistes s'han desplaçat fins a les presons de Can Brians i Quatre Camins per donar-los la benvinguda un cop han creuat els murs dels centres penitenciaris. L'hora exacte era una incògnita, però finalment van sortir tots tres a les set de la tarda. Abraçades, aplaudiments, llàgrimes i molta emoció durant la retrobada després de 34 dies d'empresonament.

En la ment de tothom, malgrat l'alegria del moment, també hi havia la Laura Gómez, secretària d'organització de la CGT, qui continúa empresonada a Wad-Ras (Poblenou). El jutjat d'instrucció 23, que en va ordenar l'empresonament, o l'Audiència de Barcelona també s'hauran de pronunciar els propers dies respecte la seva posada en llibertat.

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/laudiencia-provincial-ordena-llibertat-sense-fianca-tres-vaguistes-presos-des-del-29-m


CGT exigim que també es deixi en llibertat a Laura Gómez

Des de la CGT ens alegrem de la posada en llibertat sense fiança dels tres companys detinguts el 29-M, Dani, Isma i Xavier, el dia de la Vaga General.

Mai tenien que haver ingressar a la presó i passar el mes que han hagut de passar tancats.

La CGT considerem que s'ha de posar també en llibertat a Laura Gómez ja que tampoc existeix cap motiu perquè segueixi empresonada.

La CGT seguirem amb la nostra campanya de concentracions, mobilitzacions, i tots aquells actes que considerem que poden ajudar fins a aconseguir la seva posada en llibertat.

Carlos Navarro, CGT-Barcelona, Relacions amb la Premsa

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció