CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Audiència Nacional criminalitza Llibertat.cat i Kaosenlared per informar sobre Laura Riera

Dissabte, 21 agost, 2010

L'Audiència Nacional ha optat per difondre la interlocutòria judicial a la premsa, sense abans haver comunicat les diligències prèvies a cap de les parts afectades, davant la impossibilitat de contactar-hi, ja que els col.lectius anunciants de la benvinguda a Laura Riera no estan formalment legalitzats. La interlocutòria judicial distribuïda als mèdia posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans de comunicació no comercials, entre els quals Llibertat.cat. El contingut de l'auto assenyala webs de col.lectius polítics i mitjans informatius com Kaos en la Red com a responsables de la difusió de l'acte de benvinguda a Riera pel sol fet d'haver cobert informacions d'interès públic. Per una altra banda, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, també s'ha afegit a la criminalització d'aquest acte emmarcat en la Festa Major de Gràcia.

El punt tercer de la interlocutòria judicial posa l'accent en assenyalar dos mitjans de comunicació concrets, Kaos en la Red i Llibertat.cat, junt a altres blocs i webs de caràcter polític. Amb intenció criminalitzadora, aquesta resolució de les prèvies judicials ha estat distribuïda a tots els mitjans comercials i del règim i indicant com a responsables de la promoció de l'acte de benvinguda a Laura Riera mitjans informatius de la xarxa.

La interlocutòria de l'Audiència Nacional espanyola exposa textualment que "El anuncio, promoción y difusión pública para la asistencia a tales actos ha tenido lugar a través de portales alternativos de Inernet (tales como las páginas web Llibertat.cat, Kaos en la Red, y los blogs aj-gracia.blogspot.com y sareantifaxista.blogspot.com), entre otros, y mediante la colocación de carteles en la vía pública, colocados en varias calles del barrio barcelonés de Gracia".

Recordem que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Pablo Ruz va admetre a tràmit el recurs interposat pel grup ultradretà Dignidad yi Justícia i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que demanaven que impedís l’acte de benvinguda a Laura Riera. La rebuda a la presa política està previst per aquest dissabte a les set de la tarda a la plaça del Raspall, a Gràcia. Segons l’auto, aquest acte suposaria l’exaltació del “currículum delictiu” de persones vinculades al grup independentista basc ETA. D'altra banda, Assumpta Escarp, com a regidora de l'Ajuntament de Barcelona, ha realitzat declaracions públiques als mitjans en què exposa que "aquest acte no té res a veure amb les festes de Gràcia" i "que ningú pot polititzar les festes", atacant uns suposats "organitzadors" de les festes de Gràcia, que textualment ha declarat que "ho han fet molt malament" enguany, pel fet que s'ha permès aquesta convocatòria ara prohibida i polèmica.

>>>> Article extret de Llibertat.cat

Aneu a:

www.llibertat.cat/content/view/10245/1/

www.llibertat.cat/content/view/10241/1/

- Podeu llegir la Interlocutòria judicial de l'Audiència Nacional espanyola prohibint els actes convocats a Barcelona el 21 d'agost anant al web:

www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/anactelaurariera.pdf