CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Audiència Nacional declara nul l’ERO d’Atento i ordena la readmissió dels 672 treballadors afectats

Dimecres, 12 novembre, 2014

ERO D'ATENTO NUL: El Referèndum SÍ que va ser una trampa

L'Audiència Nacional ha declarat NUL l'ERO d'Atento. Tal com havíem mantingut des de CGT, el paripé muntat per l'empresa i que CCOO-UGT-FASGA van legitimar amb un Referèndum Parany, ha estat declarat per l'Audiència Nacional com un veritable “nyap” vulnerant la llibertat sindical de la resta de forces sindicals que participaven en la taula negociadora.

Com s'ha manifestat en reiterades ocasions, des de les diferents assemblees de treballadors i treballadores en totes les províncies, en aquest ERO no hi havia ni causa econòmica ni organitzativa ni de producció.

Gràcies a la lluita de tots i de totes en defensa dels nostres llocs de treball per mitjà de vagues, concentracions, samarretes, assemblees, etc, hem arribat a la nul·litat del procés A partir d'ara, l'empresa té l'obligació de readmetre a tots els treballadors acomiadats i té cinc dies hàbils per a recórrer la sentència. Aquesta no entra a valorar si hi ha hagut causes, sinó vulneració sindical a l'impossibilitar a una part de la taula negociadora al dret d'informació i participació fins al final del procés amb el Referèndum Parany. Per tant l'empresa, juntament amb els traidors de la classe treballadora, podrien convocar una nova taula negociadora per a la iniciació d'un altre procés d'acomiadament col·lectiu.

La lluita segueix companyes i companys, hem de continuar traslladant al “Trio Tendresa” (CCOO-UGT-FASGA) que continuem en una oposició frontal a qualsevol signatura que suposi els acomiadaments de companys de l'empresa.

Es realitzaran novament assemblees de treballadors en els centres de treball per a informar de com van evolucionant els diferents escenaris que es puguin obrir a partir d'ara.

LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!!

ELS ERO NO SE SIGNEN, ES COMBATEN!!

SÍ ES POT, S'HA DE LLUITAR CONTRA ELS ERO!!

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT

https://www.cgt-telemarketing.es/blog/549-ere-atento-se-declara-nulo.html


L'AUDIÈNCIA NACIONAL TOMBA L'ERO D'ATENTO I OBLIGA A READMETRE A TOTS ELS ACOMIADATS

La Confederació General de Treball (CGT) informa que en el dia d'avui, 12 de novembre, l'Audiència Nacional ha decidit declarar nul l'expedient de regulació d'ocupació que l'empresa ATENTO va presentar el passat mes de juliol deixant sense ocupació a 672 treballadors.

CGT es congratula d'aquest sentència, motivada per l'acord al que van arribar UGT CCOO FASGA i l'empresa que va vulnerar els drets de llibertat sindical dels sindicats no signants.

La sentència diu "que si no es va publicar el cens d'afectats, ni la composició publica i imparcial de les taules electorals, ni es va assegurar el vot personal, lliure i secret dels afectats, sent cridaner que no votessin la totalitat dels 672 treballadors cridats a la votació, ja que 131 afectats no van votar, ni es recontó de manera pública el resultat, no pot admetre's que es complís la condició en els termes pactats en l'acord de 31-07-2014 amb unes mínimes garanties democràtiques."

El sindicat CGT va defensar durant tota aquesta negociació que no hi havia causes ni econòmiques ni organitzatives ni productives que motivessin aquest ERO i segueix defensant el mateix.

GABINET DE PREMSA CONFEDERAL DE CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció