CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Laura Llibertat!!! 8 anys segrestada per l’Estat!!!

Dimecres, 26 agost, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem denunciar un any més la detenció i empresonament de la nostra companya egarenca, Laura Riera, el 24 d'agost del 2001, farà ja vuit anys.

Va ser detinguda a Terrassa, sota l'aplicació de la llei antiterrorista, per la guàrdia civil i conduïda a Madrid on va passar 5 dies als seus calabossos, on va patir dures tortures que li van ocasionar diverses lesions i que van servir perquè li fessin firmar tot el que li posessin pel davant.

En declarar davant de l'audiència nacional va denunciar haver patit tortures i va desmentir totes les declaracions que l'havien obligat a firmar. El jutge no en va fer cas i va ordenar el seu ingrés a presó preventiva acusada de col·laborar amb l'organització armada ETA, i posteriorment va ser condemnada a nou anys de presó amb les úniques “proves”(si es que es poden considerar proves) que declaracions extretes sota tortura a varies persones detingudes.

Des de que va ser detinguda i empresonada se li va aplicar un règim de control penitenciari molt dur i del tot irregular, sinó il·legal. Ens referim al règim FIES i a la dispersió.

El FIES és un règim de control de la persona presa molt estricte i que vulnera molts drets fonamentals de la persona. Li controlen i restringeixen les visites, les trucades telefòniques, viuen un aïllament dins de la presó en mòduls i patis separats de la resta de presos, controlen a familiars i amics i reben un tracte hostil per part dels funcionaris.

La dispersió consisteix en mantenir el pres el més lluny possible del seu entorn social i familiar, quan les seves pròpies lleis diuen tot el contrari. Això ho fan per intentar acabar amb el propi pres fent que perdi el contacte amb la seva família i amics i que es trobi aïllat. A més també afecta a les persones que l'han de visitar que han de recórrer grans distancies amb el desgast econòmic que suposa i el perill dels accidents de tràfic. Des del seu empresonament ha passat per diverses presons de Madrid, per Badajoz, per Alacant, per València, i actualment es troba a la presó de Wad-Ras de Barcelona.

SAT sempre hem considerat a la Laura com una presa política, és a dir, que el seu empresonament és fruit d'un conflicte polític que l'Estat no el vol resoldre sinó és amb mesures repressives, i nosaltres creiem que aquesta no és pas la solució. Per aquest motiu no ens hem cansat mai d'oferir la nostra solidaritat, de denunciar públicament la seva situació i la de la resta de preses i presos polítics i d'exigir-ne la seva llibertat, i així ho continuarem fent fins que tots els presos i preses estiguin al carrer.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Agost 2009.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció