CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’educació no és una mercaderia! No al tancament de línies

Dijous, 8 agost, 2019

Ja fa uns quants anys que la política de les retallades del Govern de la Generalitat ens roba línies d’infantil i ens tanca escoles públiques. La crisi econòmica es va fer servir per perpetrar les retallades més dràstiques mai vistes en la sanitat i l’educació. Enguany, com no podia ser d’una altra manera, des del Departament Territorial de Lleida, amb Carles Vega al seu capdavant, ha decidit fer com qui sent ploure i tirar pel dret tancant 10 línies de P3 a la província de Lleida. ESPEREM QUE CAP D’AQUESTES LÍNIES SIGUI D’ESCOLES PÚBLIQUES. El Departament argumenta que ha baixat la natalitat. Entenem que si ha disminuït l’alumnat susceptible d’entrar en el sistema el que cal no és tancar línies sinó disminuir les ràtios.

Per tant, com a sindicat d’Ensenyament de CGT Lleida volem fer palès el nostre rebuig més absolut al tancament de línies de P3 a la província de Lleida. Entenem que aquesta aposta respon a interessos polítics l’objectiu dels quals és degenerar, denigrar i malbaratar l’escola pública per justificar en un futur les injeccions de capital als centres concertats i seguir perpetrant, d’aquesta manera, la privatització de l’ensenyament.

Per tot això, exigim:
- Reducció de ràtios; especialment a P-3, però no només.
- Ampliació i construcció de centres d’ensenyament secundari.
- Tancament de barracons.
- Que NO es tanqui cap línia ni molt menys cap escola pública.
És ara que cal aprofitar el moment històric per assentar les bases d’un model educatiu públic i anar enretirant les subvencions públiques pels alumnes matriculats a P-3 a totes les escoles concertades properes als barris, pobles i/o espais on baixa la natalitat.
I, finalment, convé saber i tenir present que mentre s’esmolen les tisores per retallar més grups a l’educació infantil pública se segueixen mantenint els concerts amb aquells centres, molts ells considerats d’elit, que segreguen l’alumnat per sexes: 180M d’euros de diner públic s’han desviat en els darrers anys per sostenir 16 centres educatius vinculats a l’Opus Dei.

L’EDUCACIÓ NO ÉS UNA MERCADERIA!
NO AL TANCAMENT DE LÍNIES!

Lleida, 8 d’agost 2019
CGT ENSENYAMENT LLEIDA