CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’EMPRESA SAS TANCA LA SEVA PLANTA D’ABRERA DEIXANT AL CARRER A MÉS DE 300 TREBALLADORS I TREBALLADORES

Divendres, 2 març, 2007

CGT sindicat majoritari a l'empresa SAS, fabricant dels cockpits (taulers de control) dels models IBIZA I CORDOBA de SEAT, mostra la seva repulsa davant el tancament de la fàbrica d'Abrera, el que suposa enviar a l'atur a més de 300 treballadors/es, a pesar de ser el proveïdor amb major qualitat de què treballen per a SEAT.


La direcció de SAS ni tan sols s'ha dignat a complir la legalitat vigent d'informació al Comitè d'Empresa, han realitzat el tancament salvatge sense cap tipus de contemplació sabent que encara que els tribunals acabin donant la raó als treballadors, per tancament il•legal, dins de no se sap quants anys, el tancament serà irreversible i les conseqüències per als que han provocat aquesta situació nul•les.

Els treballadors i treballadores, a pesar de la situació d'incertesa i tensió que han estan vivint durant l'última setmana i la situació en què es troben una vegada conegut el tancament de la fàbrica, han mostrat novament un comportament exemplar al no aturar la producció, aturada que podria motivar que la direcció SAS prengués alguna mesura sancionadora d'última hora, com ha fet últimament.

Amb aquest tancament, generat i ideat per les directives de SEAT, SAS I PEGUFORM, es consuma un nou atemptat de la patronal. El treball que fins ara realitzaven els treballadors de SAS a Abrera (els models IBIZA I CORDOBA ), ho passarà a fabricar PEGUFORM, empresa en què les condicions laborals, salarials i socials dels treballadors estan molt per davall de les condicions dels treballadors de SAS.

El Comitè d'Empresa havia posat en coneixement de la Conselleria de Treball divendres passat 23 de febrer, que possiblement a partir d'aquest divendres 2 de març es deixarien de rebre ordres de treball per part SEAT, pel que la planta d'Abrera es quedaria sense treball. I repetim, al Comitè d'Empresa no li han notificat res, incomplint totalment la legalitat vigent.

Des de la CGT volem denunciar i mostrar el nostre fàstic per l'actitud irresponsable de la Conselleria de Treball, que a pesar d'haver sigut informada per part dels treballadors del tancament de la fàbrica no ha fet absolutament res.

Des de la CGT volem denunciar l'actitud lamentable de la Consellera Mar Serna, que permet que Catalunya sigui el "Far West" per a les empreses, que actuïn amb total impunitat enviant els treballadors a l'atur quan els dóna la gana sense haver de donar explicacions a ningú i sense ni tan sols complir les regles del joc. Ens sembla mentida que aquesta senyora fos fa anys advocada laboralista i Inspectora de Treball i no posi els mitjans perquè situacions d'abús com aquesta, no succeeixin.

Ens estan demostrant novament que els polítics, es denominen d'esquerres o de dretes, són uns manats de les empreses, i aquestes per a augmentar el seu ego fan fins i tot que els posen medalles, com la que van donar al president de SEAT després d'acomiadar a 660 treballadors,

La CGT acusem a la Conselleria de Treball de fer desestiment de les seves funcions, que no mira pel bé comú, que no fa complir la legalitat vigent i que no ha aconseguit evitar cap tancament de fàbrica. Des de la CGT ens preguntem: perquè serveix la Conselleria de Treball a més de per a anar a inauguracions, dinar en banquets i posar medalles als empresaris?

La CGT exigim a la Generalitat que obligui a l'empresa a la immediata obertura de la fàbrica, que acabi amb aquest locaut il•legal i que es personi com a acusació particular contra uns empresaris que no tenen respecte, ni amb els seus treballadors, ni amb les regles establertes.