CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’equip jurídic de la PAH ha preparat un escrit perquè totes les persones afectades que tenen els procediments d’execució hipotecària en marxa els presentin en el seu Jutjat

Dijous, 28 març, 2013

La PAH actua per a aturar els desnonaments il·legals després de la sentència del TJUE

Davant l'emergència social causada per les execucions hipotecàries massives i davant la garrotada que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha donat a la llei espanyola, l'equip jurídic de la PAH ha preparat un escrit perquè totes les persones afectades que tenen els procediments d'execució hipotecària en marxa els presentin en el seu Jutjat, en una acció col·lectiva per part de les PAHs que va tenir el tret de sortida el dimarts 26 a les 11h. als jutjats de tot l'Estat espanyol on es van portar a terme presentacions col·lectives.

L'escrit es basa en la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 14 de març que declara que el procediment espanyol d'execució hipotecària és il·legal. Per això se sol·licita als jutjats que declarin la nul·litat dels procediments d'execució hipotecària que s'estan tramitant en aquests moments per ser il·legals, per basar-se en una llei contrària al dret comunitari, i per tant il·legal.

Ha de finalitzar la violació sistemàtica del dret humà a un habitatge digne i adequada, promogut per un procediment basat en la indefensió de les persones afectades, que provoca desallotjaments forçosos sense alternativa habitacional i genera una condemna perpètua al pagament del deute hipotecari.

Sol·licitem que s'anul·lin tots els procediments que s'estan tramitant, i que en qualsevol cas, se suspenguin tots els procediments perquè no es realitzi cap actuació més en els Jutjats sobre la base d'una normativa il·legal. Ha d'esperar-se en tot cas que es reformi aquesta normativa il·legal.

Precisament en aquests moments s'està tramitant en el Parlament la Iniciativa Legislativa Popular promoguda per la PAH per la qual un milió i mig de persones han posat damunt de la taula dels diputats una proposta en positiu per a reformar la normativa i donar resposta a aquesta situació d'emergència, reclamant unes mesures de mínims com són la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments, i el lloguer social dels habitatges buits en mans dels bancs.

Fem una crida a les persones afectades perquè reclamin davant els Jutjats que es respectin els seus drets i per a això posem a la seva disposició aquest escrit que hem elaborat. I estenem la crida a tots els operadors jurídics perquè donin la màxima difusió a l'escrit a fi que arribi al màxim nombre de persones afectades pels procediments il·legals, i facilitin el respecte als seus drets fonamentals.

Vam fer presentacions a les portes dels Jutjats el 26 de març, a les 11h del matí per a facilitar l'escrit a les persones afectades i procedir a la presentació massiva de l'escrit, encara que també es pot presentar a partir d'ara. L'escrit l'han de presentar les persones afectades que tenen els procediments d'execució hipotecària en marxa, que no s'hagin arxivat.

Per als procediments d'execució hipotecària ja arxivats, la PAH va a enviar un escrit dirigit a les entitats financeres a fi que davant el nou escenari després de la sentència, que situa els procediments d'execució hipotecària fora de la llei. En aquest escrit es va a reclamar que es prenguin mesures de forma immediata a fi de reparar el dany causat a les persones afectades en els últims anys, com el cessament de les reclamació de deutes, la recuperació dels habitatges, la tornada de les quantitats embargades, i la indemnització pels danys i perjudicis causats a les víctimes d'una llei il·legal. En funció de la resposta de les entitats financeres, l'equip jurídic de la PAH estudiarà l'exercici de les accions judicials pertinents per a defensar els drets de les persones afectades.

Parem els desnonaments il·legals!

Sí es pot!

Per a presentar l'escrit:

1. Descarrega-te'l d'aquí: Model escrit per a sol·licitar la nul·litat dels procediments en tràmit sobre la base de la sentència del TJUE.

2. Mira si la teva PAH més propera ha convocat una acció per a presentar els escrits conjuntament.

3. Si no és el cas: descarrega-te'l, emplena'l amb les teves dades i imprimeix tres còpies.

4. Porta'l al jutjat: es quedaran dues còpies, i et retornaran una segellada.

5. Et demanem que facis una una còpia de la còpia segellada i ens la portis a la PAH per a poder fer seguiment.

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)

http://afectadosporlahipoteca.com/2013/03/25/la-pah-actua-frente-a-los-desahucios-ilegales-tras-la-sentencia-del-tjue/


La PAH continuarà amb els escraches després de conèixer les esmenes del PP

La PAH rebutja la proposta del PP presentada el dimarts passat en el Parlament per no incloure les mesures de la ILP i vaticina un "col·lapse" en els jutjats per les sol·licituds per a declarar la nul·litat dels contractes hipotecaris.

Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) rebutgen les esmenes presentades aquest dimarts pel Partit Popular en el debat parlamentari on es discuteix la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) hipotecària presentada en el Parlament al febrer.

El text del PP, tal com havien avançat diferents representants del Govern, no recull ni la dació en pagament retroactiva ni la moratòria dels desnonaments, i si inclou la possibilitat de suspendre el procés d'execució (el desnonament) si es demostra "el caràcter abusiu d'una clàusula contractual que constitueixi el fonament de l'execució o que hagués determinat la quantitat exigible".
El text del partit en el Govern també inclou la possibilitat de quitacions d'entre un 35% i un 20% del deute total si l'hipotecat paga en cinc o 10 anys.

“La proposta del PP és una bomba de fum per a no assumir la ILP i la sentència europea”, ha declarat a aquest periòdic Rafael Mayoral, advocat de PAH Madrid. Aquest lletrat insisteix que el document, malgrat reconèixer a partir d'ara l'existència de les clàusules abusives, “deixa fora les 400.000 execucions ja iniciades des del començament de la crisi. S'obre llavors una fase d'increïble litigiositat en els jutjats, perquè la sentència europea és molt clara: la normativa espanyola de desnonaments viola la normativa europea”.

En els mateixos termes s'ha expressat una de les portaveus de la PAH, Ada Colau, davant les preguntes de la premsa a l'inici d'una nova acció de escrache el matí del dimecres a Barcelona. ““El Govern segueix sense decretar la nul·litat dels procediments, s'ha limitat a aprofundir en el que ja havien ficat en el Reial decret de novembre”, ha dit. L'activista s'ha referit al “col·lapse” que sofriran els jutjats “que ja tenen més de 100.000 procediments oberts”. Colau ha insistit que, després de les vacances de setmana santa, la PAH “continuarà i aprofundirà” amb la seva campanya de escraches enfront dels llocs de treball i domicili dels diputats del PP.

La campanya coincidirà amb el debat parlamentari en la comissió d'Economia a partir de les ponències presentades pels grups polítics. D'altra banda, les plataformes van iniciar ahir dimarts el lliurament massiu de sol·licituds en els jutjats per a declarar la nul·litat dels procediments d'execució hipotecària a partir de la sentència europea.

* Un article de Diego Sanz publicat a la revista Diagonal

Attached documents