CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’ERO a Sharp afectarà 281 treballadors

Divendres, 25 març, 2011

La multinacional Sharp Electrònica, situada a Sant Cugat del Vallès i dedicada a la fabricació de televisors, ha presentat en només un any i mig el seu tercer expedient de regulació d'ocupació temporal. L'ERO, que afecta 281 treballadors d'una plantilla de 330 treballadors i que tindrà una durada de 135 dies, suposa un pas més i amenaça d'emportar-se les ocupacions.

La gravetat d'aquest tercer ERO és que l'empresa no dóna cap alternativa a la viabilitat de l'empresa, amb unes càrregues de treball ridícules a la fàbrica de Sant Cugat del Vallès, mentre desvia la producció a països com Polònia o Turquia amb la gastada excusa dels elevats costos de producció. Afegir que Sharp Coorporation en l'exercici econòmic de 2010 va presentar un compte d'ingressos nets de 14.332.000 de iens pel que la seva situació financera és bona i el no dotar de treball a la fàbrica de Sant Cugat, és una decisió estratègica de la multinacional que els treballadors de Sharp estem pagant. Ens trobem de nou amb una actitud empresarial que conscientment desvia el treball cap a altres països, quan fins fa ben poc gaudia d'exempcions fiscals i de subvencions per part de les administracions.

L'aplicació d'aquest ERO, minvarà el poder adquisitiu dels treballadors, que veuen com l'empresa no entra a negociar, ni a garantir els llocs de treball a la finalització d'aquest; utilitzant l'ERO en benefici propi (esprement als treballadors per treure la producció prevista) sense pensar en el benestar ni en futur dels treballadors. De nou es presenta un ERO fraudulent per salvar la mala gestió d'uns directius que ens estan portant al desastre.

Des de la secció sindical de CGT a Sharp, volem remarcar que estem en contra de l'ERO, ja que pensem que l'empresa el presenta només per reduir les pèrdues econòmiques, originades com anteriorment hem dit per la mala gestió de la direcció, que pretén estalviar els sous dels treballadors, sense proposar cap pla de futur per a la fàbrica ni garantir els llocs de treball.

Secció Sindical de CGT a SHARP, Rubí, 23 març 2011

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció