CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’ERO que vol portar a terme Telefónica costarà als contribuents 30 milions d’euros

Dimarts, 21 octubre, 2008

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà a 700 empleats de Telefónica (Móviles i Soluciones) tindrà un cost aproximat per a les arques de l'estat de 30 milions d'Euros (5000 milions de les antigues pessetes) en concepte de prestacions per atur en els pròxims anys.


Telefònica, després d'obtenir uns beneficis record en 2007 (8.906 milions, un 42% més que en 2006) i previsió d'incrementar els ja alts ingressos un 8% més per al 2008, malgrat la “crisi” financera, no pot, en opinió de CGT, destruir 700 ocupacions fixes utilitzant per a això els diners de tots els contribuents. En aquest sentit, la CGT espera que les paraules del Ministre de Treball, Celestino Corbacho, siguin certes i es miri amb lupa de doble augment aquest ERO, un dels pitjors signats en tot el grup.

Des de CGT considerem que l'excusa utilitzada per l'empresa per a justificar davant el Ministeri de Treball la reducció de plantilla, és a dir la convergència entre la Telefonia fixa i la mòbil és falsa. En primer lloc, en els últims anys i també amb ERO s'han destruït a Telefònica fixa més de 30.000 ocupacions. L'últim ERO es va tancar el 31 de desembre de 2007.

D'altra banda, Telefònica fixa està en un procés de contractació de personal que arribarà fins a 500 persones, si bé a causa del nou conveni col·lectiu aquestes noves contractacions cobraran menys de la meitat del salari que un altre treballador que faci el mateix treball, motiu entre altres pel qual CGT no va signar el conveni.

Per tant l'ajustament de plantilla ja s'ha realitzat en els últims anys i si fos cert que a causa de la convergència mòbil-fix sobrés plantilla, no estaria ara justificat la contractació de nou personal, tret que el que es persegueixi és destruir ocupació amb condicions dignes i realitzar noves contractacions amb baixos salaris.

Primer s'han d'unir les dues empreses, reconèixer a la seva plantilla les condicions laborals a l'alça i després analitzar, si és necessari o no, un possible ajustament de plantilla.

Sindicat Federal CGT Telefónica

www.cgt.es/telecomunicaciones/