CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les 9 persones indignades lesionades a Lleida el passat 27 de maig han presentat una denúncia contra els mossos d’esquadra

Dimarts, 28 juny, 2011

Us comuniquem que ha estat presentada davant el Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Lleida la denúncia de les 9 persones indignades que varen resultar lesionades durant l'acció policial de desallotjament policial de l'acampada de la plaça Ricard Vinyes del passat 27 de maig.

Concretament, es tracta d'un escrit de denúncia contra una desena d'agents de mossos d'esquadra (els que han pogut ja ser identificats pel número de placa, més els que resultin identificats a resultes de la instrucció del cas), per lesions (articles 147 i 620 del Codi Penal) i per violació de drets fonamentals en relació al dret de reunió pacífica (article 540 del Codi Penal).

Recordeu que durant l'operació policial dos persones van ser detingudes i nou més, que es manifestaven pacíficament, van patir diverses agressions per part dels cossos policials. Per tal que actes com aquests no quedin impunes, des de l'Assemblea d'Indignats de Lleida es va decidir presentar una denúncia contra els agents que van fer us d'una violència excessiva i innecessària contra les diverses persones que es trobaven acampades a la plaça i que varen violar els seus drets fonamentals. El passat 14 de juny varem efectuar una concentració davant dels jutjats de Lleida per anunciar aquesta acció legal que ara ha estat formalitzada.

Contra la impunitat policial, pels nostres drets i llibertats com a ciutadans i ciutadanes.

Indignats/es Lleida