CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les assemblees de treballadors/es desconvoquen la vaga a Unipost

Dissabte, 11 gener, 2014

Les assemblees de treballadors/es desconvoquem la vaga a Unipost

Avui dia 10 de gener i després de tres setmanes de vaga indefinida, desconvoquem la vaga per decisió de les assemblees en les diferents poblacions on la CGT té representació .

Avui és un dia diferent, no és dolç ni agre, és diferent ja que els dies que hem estat juntes i junts els treballadors hem viscut moments de tot tipus. Emocions, ràbia, impotència, convivència, companyerisme, solidaritat, però sense comú denominador, que ens ha portat tots aquests dies a lluitar en contra d'unes mesures que cap treballador a cap empresa es mereix.

Les i els treballadors hem perdut la por, hem donat respostes a la direcció d'Unipost d'una forma contundent i aquesta contundència fou, anunciar una vaga indefinida a tot l'Estat. Una vaga anunciada des de fa molt de temps per CGT i que hem estat treballant durant temps per a poder-la dur a terme.

Una vaga que no ha estat recolzada pels sindicats majoritaris, que durant aquestes tres setmanes han preferit mirar cap a un altra cantó i no estar al costat dels seus companys al carrer. Uns sindicats que després del 17 de desembre, dia del referèndum, van emmudir i no van donar una alternativa al NO al referèndum que ells van proposar.

Com déiem al principi aquesta ha estat una vaga de moltes sensacions, una vaga històrica en aquesta empresa, una vaga en que no hi ha perdedors, al contrari, les treballadores i treballadors hem sortit reforçats ja que la direcció d'Unipost sap que no li deixarem passar ni una.

És veritat que hem aconseguit fer tremolar els fonaments d'una empresa que en els últims anys ha preferit que els seus treballadors fossin els que subvencionessin la seva mala gestió, una direcció que malgrat portar a la desesperació als seus treballadors, fa plans de viabilitat amb els nostres diners que hem guanyat amb el suor del nostre front.

En aquesta vaga, hi ha companys/es que no han entès molt bé la situació en què estem i no ho han volgut entendre i a la vegada és més fàcil que lluiti un altre, no donar la cara i si es guanya jo també en recolliré beneficis. Des d'aquestes línies, us ho tenim que dir als treballadors/es que no heu fet ni tan sols un dia de vaga, inclús alguns heu vingut a treballar el dia 31 quan era festiu, dir-los que heu fet molt de mal als vostres companys i un bon favor a l'empresa. La llibertat és per a totes i tots, tots tenim drets i la vaga és pels que la fan i pels que no la fan, pero teniu que comprendre que amb la vostra actitud heu lesionat els drets que es poden aconseguir amb el que l'empresa ens està arrabassant.

En aquesta vaga també diem que s'han vulnerat els drets dels vaguistes, s'han tret sectors de treballadors en vaga, han portat treballadors d'una població o altra. Això és inacceptable i intolerant, quan els empresaris parlen de drets, són ells qui els incompleixen i se'ls salten i als treballadors els que ens queda és denunciar-los.

En aquests context i una vegada paralitzada la vaga, diem que la CGT junt amb els i les treballadores que vulguin, continuarem lluitant i ja estem realitzant accions que visualitzin el conflicte. Anem a treballar conjuntament amb els companys de Panrico que porten 86 dies en vaga indefinida, ja estem donant xerrades sobre la nostra situació, estem en contacte amb seccions sindicals a grans empreses clients d'Unipost, estem en contacte amb moviments socials, federacions d'Associacions de Veïns, ràdios, etc , etc. Això no és una lluita que acaba amb la desconvocatòria, és una lluita diària on els treballadors hem de ser conscients que no podem baixar la guàrdia.

Us demanem a totes i tots els treballadors/es d'Unipost que participeu a tots els actes a que us convoquem i també amb les vostres famílies ja que com hem dit la nostra lluita ha trencat els murs d'Unipost i sortirem a fora a informar dels nostre conflicte ja que la direcció d'Unipost no ha tingut ni la decència de reunir-se amb el comitè de vaga.

Des de CGT agraïm a totes i tots els companys que heu estat aquí, que heu lluitat pel que és el vostre i perquè s'ha acabat ajupir el cap, i els hem dit prou i hem perdut la por.

Us agraïm a totes i tots, a persones anònimes, a moviments socials, a la CGT en general tot el suport econòmic que ens heu donat. Un cop desconvocada la vaga us demanem que de moment i fins que no tornem a la càrrega, perquè el CONFLICTE no ha acabat, que paralitzeu les aportacions econòmiques a la CAIXA DE RESISTÈNCIA ja que hi ha altres treballadors que ho necessiten més que nosaltres com els companys i companyes de Panrico.

Els diners que tenim ara de la caixa de resistència seran per ajudar a companyes i companys amb més necessitats després de tres setmanes de vaga. I per descomptat una part que els companys de Panrico ens van aportar la tornarem a ingressar al compte.

Agraïm la solidaritat de tanta gent que no només econòmicament ens ha donat suport, això no ha acabat aquí i la lluita contínua contra la barbàrie de l'empresa contra els seus treballadors i treballadores

CGT UNIPOST

- WEB CGT UNIPOST

- TWITTER CGT UNIPOST