CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les benzineres de CEPSA de Catalunya, condemnades a abonar 5 milions d’euros per frau a la Seguretat Social

Dimarts, 10 març, 2020

descarga-2.png

Per denúncia de la CGT a Inspecció de Treball de Catalunya, CEDIPSA haurà de liquidar les quotes a la seguretat social corresponents a un mínim de 400 falsos autònoms.

Fa uns anys que CEDIPSA, empresa del grup CEPSA encarregada de la gestió de les seves benzineres, va posar en marxa un pla de reestructuració del personal encarregat de les seves instal·lacions.

Aquest pla suposava la substitució paulatina dels treballadors directament contractats a la companyia per falsos autònoms que suposadament gestionaven les franquícies. Sempre sota condicions draconianes tant en la facturació de combustible com de productes venuts a les botigues. Quan a un treballador/a li vencia el contracte temporal, l’oferta era sempre la mateixa: “Si vols seguir treballant, t’has de fer autònom”.

La secció sindical de la CGT va rebre els testimonis d’aquestes pràctiques: Falsos autònoms que feien jornades de 70-80 hores setmanals, que dormien en matalassos al magatzem per a poder tenir temps de fer les asfixiants tasques que l’empresa exigia, sense les garanties d’horari i salari que recull el conveni col·lectiu. La relació laboral recordava contextos de semiesclavatge i absència de drets de forma generalitzada.

Davant d’aquests fets, la secció sindical de la CGT va presentar una denúncia a Inspecció de Treball per les 4 províncies catalanes. Fa uns dies rebíem el resultat: S’ha fet l’alta automàtica a la seguretat social dels centenars de treballadors afectats i s’ha requerit a CEDIPSA el pagament de 4.856.606,44€ per frau a la seguretat social. Aquesta quantitat inclou el preceptiu recàrrec del 20% del deute generat.

És molt probable que CEDIPSA faci al·legacions a aquesta quantitat, per la qual cosa Inspecció de Treball esperarà al resultat final d’aquest recorregut abans d’estimar una sanció que, des de la secció sindical de la CGT, creiem serà milionària.

Exigim a CEDIPSA que posi punt final al maltractament de la seva plantilla, que regularitzi la incorporació com a treballadora/a a tots els efectes al prop del miler de persones afectades, abans que un jutjat els obligui. De no ser així, per part de la CGT demanarem el màxim de penalització possible sense descartar responsabilitats individuals per la hiperexplotació a que han sotmès a tot el col·lectiu.

descarga-2.png

48196272127_b22ef63fb3_b.jpg

una-gasolinera-cepsa-mollet-del-valles-1423240481957.jpg