CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les carteres de la UR 4 de Sabadell en vaga total i indefinida des del passat 6 d’abril

Dimarts, 20 abril, 2021

Des del passat 6 d’abril, les treballadores i treballadors de Correos de la Ur4 (Unitat de reparto) de Sabadell hem començat una vaga total i indefinida per tal de denunciar la greu situació en la qual ens trobem i que volem denunciar.

El conjunt de reivindicacions plantejades es resumeix en els següents 6 punts:

  1. Investigació i depuració de responsabilitats per les greus irregularitats comeses per la prefectura local en la falsificació de dades en l'entrega de Notificacions Administratives i paqueteria.
  2. Investigació i depuració de responsabilitats per les irregularitats comeses per la prefectura local en el recompte d'enviaments durant la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2021.
  3. Fi de l'assignació abusiva de càrregues de treball a causa de la falta de contractació.
  4. Compliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL) en quant a l'obligatorietat de participació dels delegats de prevenció de riscos laborals en el dimensionament de la càrrega de treball assignada a cada treballador
  5. Compliment de la LPRL en quan a metres quadrats de carteria lliures per treballador i en quan a la obstrucció de la sortida d'emergència per acumulació de correspondència.
  6. Fi de la priorització del repartiment de paqueteria (negoci privat) per sobre del garantiment de la prestació del Servei Postal Universal (servei públic d'obligat compliment delegat per l'Estat a l'empresa Correos, i finançat amb diners públics.

A data d’avui, ens trobem a la tercera setmana de vaga i no hem rebut cap tipus de proposta ferma per part de l’empresa per tal de trobar una solució a aquesta situació. És una postura que no ens sorprèn encara que denunciem perquè considerem que l’empresa té la responsabilitat de trobar una sortida  a un conflicte que perdura després de 3 setmanes de mobilitzacions.

Altrament, i considerant que la nostra vaga és una reivindicació de la quasi totalitat de companyes i companys de la nostra Unitat de Repartiment , amb una afinitat sindical diversa, i tractant-se d’una mobilització que tracta de denunciar, per una banda, irregularitats molt greus per part de la prefectura actual , i d’altra banda, la manca de contractació, un problema que afecta a totes les unitats de repartiment de l’empresa, ens sorprèn enormement la poca o nul·la implicació d’algunes de les organitzacions sindicals en la nostra lluita. No podem acceptar que organitzacions sindicals amb una gran representativitat de les treballadores i treballadors obviïn la importància de reivindicacions com la nostra que afecta a la totalitat de les treballadores i treballadors que haurien de representar. Creiem que el paper dels sindicats ha de ser de suport màxim a les demandes dels carters i no ha de limitar-se a simples discursos estèrils i a mobilitzacions de simple “postureig”  per tal de fer un rentat de cara vers els afiliats.

Necessitem un suport real de les organitzacions  sindicals i considerem que la nostra situació actual és suficientment greu per tal que TOTS els sindicats amb representació dels treballadors facin un pas endavant i es posin al costat dels treballadors d’una vegada per totes.

Continuarem amb la nostra lluita per la defensa d’un servei públic i contra les pràctiques “enchufistas” de Correos

Treballadores i Treballadors de Correus de la Ur4 de Sabadell