CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les decisions polítiques en l’ERO de Mútua de Terrassa

Dimecres, 2 novembre, 2011

LES DECISIONS POLÍTIQUES AIXAFEN, DE MOMENT, LES RAONS TÈCNIQUES EN L'ERO DE MÚTUA DE TERRASSA

El Departament d'Empresa i Ocupació autoritza l'ERO a l'Hospital Mútua de Terrassa, malgrat l'informe DESFAVORABLE de l'Inspector de Treball encarregat del cas.

L'ERO suposarà una minva important en els serveis assistencials.

Els responsables polítics del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya han autoritzat, finalment, l'ERO presentat per l'empresa. En l’ERO aprovat hi ha 838 treballadors afectats, 159 dels quals ho son al 44%, amb una gran afectació en els serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia.

Ho han fet malgrat l'informe desfavorable d'Inspecció de Treball, on s'acredita que no existeixen raons ni econòmiques, ni organitzatives ni de producció que facin necessària l' aplicació d'un ERO. Malgrat admetre que Mútua de Terrassa sofrirà una davallada en els seus ingressos a causa de la retallada del CATSALUT, l'inspector de treball encarregat del cas considera que no afectarà la viabilitat de l'empresa o a la seva capacitat per mantenir el volum d'ocupació.

L'informe també recull que:

1) la plantilla no està sobredimensionada, i prova d'això és el volum d'hores extres (101.204 l'any 2010 i 76.024 fins el juny del 2011) i el volum de contractació temporal.

2) desprès d'una anàlisi exhaustiva dels comptes presentats, no està argumentada la previsió de pèrdues ni es presenta la documentació necessària que ho acrediti.

3) l’Inspector argumenta que els fons de reserves amb els que compta l'entitat resoldrien la baixada d'ingressos, en particular, les Reserves de Revalorització. S'ha de tenir en compte que Mútua es l'empresa mare d'un gran grup d'empreses.

4) la diferència entre una empresa mercantil i l'administració ...”habrá de sustituirse el logro de un beneficio económico por el servicio al interés general”.

5) no s'argumenta l'especial afectació en els serveis de reumatologia, rehabilitació i endocrinologia respecte a la resta de serveis. Aquests estaven afectats a un 100% de suspensió i encara segueixen amb una afectació del 44%.

La secció sindical de CGT de Mútua de Terrassa us convoca el proper dijous dia 3 de novembre a una roda de premsa per informar d’aquesta temàtica. A les 12:30 hores, als locals del Comitè d’empresa al carrer Sant Antoni número 16 de Terrassa.

Convocatòria de roda de premsa:

- dijous 3 de novembre a les 12:30 hores.

- carrer Sant Antoni número 16 de Terrassa, seu del Comitè d’empresa de Mútua de Terrassa.

Més informació:

Núria Martí: 675 509 383. Secció Sindical de CGT de Mútua de Terrassa.

Paco Martín: 691 209 981. Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya.