CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les escoles de Girona alerten que els serveis mínims de neteja són insuficients

Dimecres, 14 març, 2007

Els directors de dotze de les vint-i-una escoles públiques de Girona han advertit que, després de nou dies de vaga del personal de neteja de l'empresa Clece SA, els serveis mínims decretats pel Departament de Treball s'han tornat del tot insuficients. Arran de les queixes d'alguns centres de primària sobre l'incompliment dels serveis mínims, Clece ha obert expedients sancionadors als treballadors que es neguen a complir-los i ha posat en els seus llocs de treball personal substitut. La directora de Treball a Girona, Núria Arnay, veu lluny la resolució del conflicte per les posicions completament oposades del sindicat CGT i Clece.

El Punt - 14/03/2007
NÚRIA ASTORCH. Girona
El problema als centres d'educació infantil i primària de Girona ja no és l'incompliment dels serveis mínims de neteja, que en la major part dels centres estan garantits, sinó el fet que s'ha fet curt perquè la vaga del personal de neteja arriba avui a la desena jornada. «Els serveis mínims que es van decretar estaven bé per passar uns dies, però no per fer front a una situació de llarga durada», va exposar ahir el director del col·legi Joan Bruguera, Jordi Campeny, que està en contacte amb la resta de CEIP de Girona i canalitza la informació i les propostes d'acció conjuntes. Campeny ha rebut informació de 12 dels 21 centres de primària i la major part dels directors s'expressen en aquest mateix sentit. Una reunió d'urgència amb tots els directors de les escoles, distribuir una circular informativa entre els pares i demanar la intervenció de l'Ajuntament en el conflicte són tres de les accions que estudien dur a terme de manera conjunta les escoles de Girona.

Salvador Aranda, de la CGT, va afirmar ahir que els serveis mínims s'estan complint arreu i també que molts directors de centres educatius els han expressat verbalment que donen suport a les seves reivindicacions de millora de les condicions laborals i salarials. «El que passa a les escoles és que durant tot l'any el servei de neteja ja està sota mínims», va raonar Aranda.

La directora de Treball a Girona, Núria Arnay, va explicar ahir que, arran de les queixes expressades els últims dies per diversos directors de CEIP sobre l'incompliment dels serveis mínims, Clece ha substituït el personal de neteja que es nega a complir-los i ha obert expedients sancionadors entre aquests treballadors. «Una cosa és el dret a fer vaga i una altra de ben diferent els serveis mínims, que són d'obligat compliment», va dir Arnay.

Una representació del personal de neteja que està en vaga va tornar a concentrar-se ahir al matí davant de l'ajuntament de Girona per reclamar que l'alcaldessa, Anna Pagans, pressioni Clece perquè s'assegui a negociar. «Com és possible que un govern d'esquerres permeti que s'arribi a aquesta situació? L'alcaldessa veu bé que les treballadores de la neteja no arribin a final de mes perquè no cobren ni 1.000 euros?» Aquests són dos dels interrogants que planteja el personal en vaga a Pagans. El personal en vaga reclama, entre altres coses, una pujada del sou, que actualment és de 718 euros al mes. Clece es nega a negociar adduint que ja hi ha un conveni d'àmbit català que regula el sector.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció