CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les forces marroquines ataquen el campament d’Al-Aaiun i reprimeixen de forma salvatge la població saharaui

Dilluns, 8 novembre, 2010

Les forces de seguretat del Marroc han irromput per la força, a primera hora d'avui, en el campament de resistència saharaui de Gdeim Izik, situat als afores d'Al-Aaiun, on hi havia acampades unes 20.000 persones, i han causat bastants ferits, segons informen representants del comitè d'organització del campament, que s'havia muntat per protestar per les precàries condicions de vida de la població saharaui.

La revolta s'ha estès a la ciutat d'Al-Aaiun, capital del Sàhara Occidental, amb durs enfrontaments per tota la ciutat i una implacable repressió policial i militar, amb edificis institucionals incendiats i les forces policials i militars assaltant per la força nombrosos domicilis, una situació que pot acabar en un veritable bany de sang. Grups de colons marroquins donen suport a les forces policials i militars en la seva actuació repressiva.

Les organitzacions saharauis i els col·lectius i associacions de solidaritat fan una crida a mostrar el rebuig contundent a l'actuació del govern marroquí. Fonts del Front Polisari anuncien que s'han produït diversos morts i que s'ha trencat l'alto el foc.

Per un Sàhara lliure, prou repressió.

- Segueix l'actualitat al minut a:

http://territoriosocupadosminutoaminuto.blogspot.com/

- Altres webs per a informació:

www.plataformasahara.com/

www.saharaindependiente.org/

- Comunicat de la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara:

Marruecos y su Rey Mohamed VI sólo conocen el lenguaje de la violencia, el odio y la violación de los Derechos Humanos

www.saharaindependiente.org/spip.php?article915