CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les grans mentides

Dimarts, 27 setembre, 2011

El concepte de classes és tan antic com ho és el sistema capitalista, mentre el capitalisme estigui present en la societat existiran les classes socials, i com a conseqüència la lluita de classes i les diferències socials.

Pretendre convèncer, encara admetent que en gran part s'ha aconseguit, que les classes socials no existeixen, és una gran mentida.

"La classe treballadora és un concepte antiquat, de segles passats, de la revolució industrial, no es correspon amb el teixit real de la població..." Són arguments que a poc a poc han anat quallant amb la finalitat de dividir a la classe treballadora convencent-los que estaven en un altre rang, diguem superior, denominada classe mitjana o burgesa acomodada.

Les conseqüències han estat desoladores, la divisió de la classe treballadora, la insolidaritat de gran part de la població, la desaparició de la consciència de classe, han originat en els últims anys més diferències socials que en les últimes dècades del segle XX.

La crisi actual ha originat que gran part de la societat hagi despertat, per necessitat, en trencar-se el miratge, s'han originat grans expectatives fent creure que pertanyíem a un altre estatus social, i per sota solament hi havia pobres.

La pregunta és si ja és massa tard, si és possible desmuntar aquesta mentida, si la classe treballadora és capaç de reprendre el camí perdut, si recuperem entre totes i tots la consciència de classe que ens permeti lluitar contra la classe poderosa que ens ha robat drets socials per enriquir-se.

Com comenta Vicenç Navarro en el seu article “Existeix la lluita de classes”, és un concepte científic, i per tant provat, i la resta són mentides per dirigir i manipular a la classe treballadora.

* Miguel Moya és delegat sindical de CGT Telefónica Tarragona