CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les i els immigrants subsaharians fan visible l’absurd del colonialisme espanyol i la seva responsabilitat en la violació dels drets humans

Divendres, 7 setembre, 2012

Dóna igual les lleis, els acords internacionals, la democràcia, els drets humans… Unes 71 persones són expulsades de territori espanyol, en grup, sense ser identificades com persones, ni ser escoltades, sense advocats, res, cap dret. Són lliurades a les autoritats marroquines que s'encarregaran de la seva deportació a Algèria. Altres 10 persones, dones i nens, són dutes al CETI de Melilla.

L'illot de Tierra i el penyal de Alhucemas

En plena Badia de Alhucemas, ens trobem amb el penyal de Alhucemas (Nikor) on es troba una guarnició militar espanyola, sense més sentit que la despesa absurda de mantenir aquesta guarnició i el ridícul record de l'ocupació espanyola del nord del Marroc. Però l'espantall se supera encara més. Enfront de la platja de Sfiha, a uns 60 metres, es troben dues roques (una d'elles l'illot de Tierra), a les quals s'arriba sense ni tan sols nedar perquè no cobreix, on s'alça una bandera espanyola en el centre i un filat, que no impedeix als banyistes utilitzar la roca com trampolí.

I ha estat en aquest absurd “territori espanyol” al que van arribar uns 80 immigrants subsaharians que efectivament havien arribat a territori espanyol que per a això està aquí la bandera, fent visible una realitat que en la nostra premsa s'oculta: l'existència d'aquestes restes del colonialisme espanyol que segueix vanant-se dels seus crims sobre el poble rifeny i sense reparar els danys causats per l'ús de gasos químics des d'avions sobre la població civil.

Acord entre estats criminals

L'acord entre els governs d'Espanya i el Marroc suposa l'aval per a la política criminal que s'està aplicant contra els immigrants subsaharians, aquest holocaust del segle XXI que provoca la frontera de la Unió Europea en el qual els estats europeus paguen al regne del Marroc per fer el treball brut.

Les redades de la policia marroquina, a partir de la matinada del dilluns en els campaments que els subsaharians tenen espargits des de Segangan fins a Marihuari han estat brutals. És habitual veure a subsaharians que han aconseguit escapar de la policia o que han estat abandonats a la seva sort, ensangonats, amb cames i braços trencats. Alguns desapareixen, ningú torna a veure'ls. Uns altres, després de ser brutalment copejats són traslladats a Oujda i deportats a Algèria.

Però no podem oblidar la responsabilitat directa del govern espanyol en aquesta violació contínua dels drets humans. És la pròpia guàrdia civil qui lliura a la policia marroquina a subsaharians que han aconseguit saltar la tanca i que es troben en territori espanyol. Ni lleis ni drets, se'ls lliura al sofriment, a la humiliació i fins i tot a la mort.

I si parlem de màfies, les més importants de la zona, són la que representen el govern autònom de Melilla (algú pot explicar-se per què Melilla té un equip de bàsquet que a punt ha estat de pujar a la ACB sinó és perquè Imbroda, famós entrenador de bàsquet, és germà del president de la comunitat autònoma?) i les autoritats marroquines de la zona. Autèntiques màfies, de les de debò.

Denúncies de la situació dels immigrants subsaharians al Marroc

Les concentracions enfront de les ambaixades de la Unió Europea a Rabat, les denúncies contra les agressions sofertes a Takadoum-Rabat, han estat ignorades pel govern espanyol que ha lliurat al Marroc als immigrants que havien arribat a l'illot Tierra, sense importar-li trepitjar el dret internacional.

Per al pròxim 12 i 14 d'octubre, es prepara una caravana de protesta enfront de la frontera de Sebta (Ceuta) per a no oblidar els successos de 2005 en els quals l'assassinat de migrants subsaharians que van intentar saltar les tanques de Ceuta i Melilla, segueixen impunes.

Mouatamid, Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

http://www.cgtandalucia.org/L-s-inmigrantes-subsaharian-s?id_mot=54

>>> Sobre el tema mireu també aquest article publicat a Kaos en la Red:

Silencio de la prensa española ante la matanza de inmigrantes en las fronteras con Melilla

http://kaosenlared.net/component/k2/item/29749-silencio-de-la-prensa-espa%C3%B1ola-ante-la-matanza-de-inmigrantes-en-las-fronteras-con-melilla.html