CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les institucions sabotegen el dret de vaga del Metro de Barcelona

Dimecres, 24 febrer, 2016

L'èxit de la vaga dels treballadors del metro de Barcelona sabotejat per la Generalitat de Catalunya, amb el beneplàcit de l'Ajuntament de Barcelona
 
La imposició de l'augment dels serveis mínims per part de la Generalitat de Catalunya a les hores punta del 50% a un 65% i de la resta del dia del 30% al 45% adduint motius de pol·lució atmosfèrica, seguretat i mobilitat, són de les mentides mes grolleres que des de l'administració es poden crear per menyscabar un dret fonamental com el de la vaga.
 
No és cert que s'hagin produït problemes de seguretat o de mobilitat durant el primer dia de vaga, ni tan sols s'han produït més acumulacions en les estacions que un dia normal. La realitat és que els polítics catalans i de Barcelona porten uns dies menjant, bevent i relacionant-se amb moltes de les persones mes riques del món i no poden permetre que a la ciutat hi hagi vagues tan visibles i molestes, la seva imatge i es deteriora. També resulta molt casual la preocupació de l'administració per la nostra salut, per l'alt grau de pol·lució atmosfèrica, en una ciutat en què la contaminació és una cosa amb la qual convivim diàriament i utilitzar-lo com excusa és veritablement de barriada.
 
Des de la CGT de Barcelona vam mostrar la nostra solidaritat i suport als treballadors del metro, a la unitat sindical assolida, així com a la gestió que està realitzant el Comitè de Vaga.
 
La CGT de Barcelona denunciem que es sabotegi el dret de vaga per part d'aquells que en teoria han de garantir els drets fonamentals. Una empresa publica amb mes de 300 persones fora de conveni i amb salaris ocults, però que neguen l'estabilitat i qualitat en els llocs de treball i pujades salarials als seus treballadors, no pot ser el model a seguir i molt menys si els que avui en dia la gestionen són aquells que fins fa poc parlaven de transparència i d ' "acabar amb una TMB opaca i reducció de directius".
 
Barcelona, a 24 febrer 2016

CGT - Premsa Barcelona

Més informació:

El comitè d´empresa del metro de Barcelona convoca una concentració-xoriçada en el segon dia de vaga
- TWITTER CGT BARCELONA
- TWITTER CGT METRO
- Oscar Sánchez. Tel. 650 943 927
- Victoria Rodríguez. Tel. 628 726 313