CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les mobilitzacions per la sanitat i l’ensenyament públic no s’aturen a l’Hospitalet de Llobregat

Dissabte, 28 gener, 2012

XAVIER MIQUEL | 27/01/2012 - Setmanari Directa

Les protestes contra les retallades a sanitat i educació segueixen ben actives a l'Hospitalet de la mà de les assemblees d'indignades, de la Federació d'Associacions de Veïns i del personal docent de l'educació. La darrera de les mobilitzacions va tenir lloc dimecres 25 de gener quan unes 150 persones convocades per la Federació d'AAVV de l'Hospitalet es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament en defensa de la sanitat pública i per reclamar que s'aturessin les retallades en sanitat que estan afectant a la població de l'Hospitalet. En acabar la concentració, el grup de mobilitzats es van dirigir cap a l'Ajuntament on en aquell moment es celebrava el ple. El president de la federació d'AAVV, Manuel Piñar va adreçar una pregunta al grup municipal de CiU, on li reclamava la reobertura del CAP Rambla Marina i que s'acabin la imposició de les mesures contra la sanitat pública. A més, va assegurar que les mesures han provocat una pèrdua en la qualitat assistencial i un augment de les llistes d'espera de fins a 10-15 dies. Per finalitzar la paraula, va anunciar que la Federació se sumava a la Iniciativa Penal Popular que varis col·lectius i veïnat de Catalunya volen tirar endavant contra els responsables de les retallades.

Més de 90 dies tancats al CAP

A la concentració també s'hi va sumar part del veïnat que des de fa 92 dies dur a terme un tancament al CAP Rambla Marina. Durant la tancada, que és de les més duradores que hi ha a Catalunya, s'han fet vàries activitats com xerrades, actuacions, tallers...i sobretot ha tingut molt de pes la pressió que han fet a diferents nivells, mitjançant manifestacions setmanals, trobades amb polítics o actes de protesta com el tall setmanal de la Gran Via, que fan juntament amb personal del centre i impulsat per la CGT de l'Hospital de Bellvitge. La pressió popular ha tingut els seus fruits ja que finalment l'ICS va acceptar reunir-se amb ells, per discutir sobre la situació del CAP. L'ICS va proposar de traspassar alguns serveis com el de revisió d'oïda i vista i la rehabilitació. Tot i que per les persones tancades, aquest és un primer pas, encara creuen que falta molt a fer, ja que asseguren que allò primordial és que tornin els metges de família al CAP.

Concorreguda manifestació per l'educació pública

D'altra banda i en el camp de l'educació també hi ha molta mobilització a l'Hospitalet. Sota el nom de “Assemblea groga per l'educació” s'han sumat vàries famílies, AMPA i mestres dels instituts i escoles públiques de l'Hospitalet. El passat 15 de gener hi va haver la primera manifestació sota aquest nom, que va aplegar unes 350 persones sota el lema “SOS. Ensenyament públic i de qualitat”. Les manifestants exigien que s'aturin les retallades en infraestructures i personal docent i que s'apugi a un 6% la inversió del PIB en ensenyament. Com en altres indrets de Catalunya, la samarreta groga ha esdevingut el símbol de la lluita a favor de l'educació pública i així és com ho reivindiquen des de l'Hospitalet, que ja a començament de curs van començar a dur aquest emblema com a senyal de protesta, que en el cas de la ciutat repercuteixen en la pèrdua d'una hora de classe degut a la manca de professors o la davallada dels pressupostos per sostenir els consums a les escoles.

www.directa.cat/noticia/les-mobilitzacions-sanitat-lensenyament-public-no-saturen-lhospitalet-llobregat