CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les OAC de Barcelona convoquen vaga contra la precarietat els dies 9, 13, 20 i 27 de juny

Dimarts, 24 maig, 2016

MANCA DE VOLUNTAT POLÍTICA PER LA RESOLUCIÓ DEL CONFLICTE A LES OFICINES D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ (OAC)

Des del Comitè de Vaga de les Oficines d'Atenció al Ciutadà, volem comunicar que el 20 de maig l’Ajuntament de Barcelona no s’ha presentat a l’acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), al·ludint que és un tràmit inadequat i improcedent.

Ens sorprèn molt, que un Govern Municipal provinent de les marees ciutadanes, el 15M i l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, i que ha participat en totes les reivindicacions d’aquests moviments socials en defensa dels drets de la ciutadania. Ignori el diàleg amb els treballadors/es al·ludint tretes tècniques, que denoten la utilització dels mateixos recursos de la patronal més reaccionaria.

Els representants dels treballadors/es, ens hem presentat a l’acte de conciliació del TLC amb la voluntat de diàleg i apropament de postures, el que hem rebut és menysteniment a la situació laboral de la plantilla de les OAC, que fa més d’un any que reclamen solucions reals als problemes existents, i només reben fum i mesures que han agreujat la situació. Fet que comporta el deteriorament del servei a la ciutadania i una sobrecàrrega de treball inassolible.

Hem rebut una carta amb data del 18/05/2016, des de la direcció de Recursos Humans, en la que reiteren els mateixos arguments de manca de legalitat de la convocatòria de vaga, no és cert, ja que, tal com demostra la documentació adjunta, la vaga va ser comunicada en temps i forma al Departament d’Empresa i Coneixement el dia 11/05/2016, des del mateix Tribunal Laboral de Catalunya, amb l’emparament de l’Article 28 de la Constitució Espanyola, en el RDL 17/1977 de 4 de març i la Sentència del Tribunal Constitucional del 8 d’abril de 1981.

Des del Comitè de Vaga, rebutgem les pràctiques que està duent a terme l’Ajuntament de Barcelona, i fem una crida als responsables polítics a què posin fil a l’agulla per resoldre d’una vegada aquest conflicte, i que recordin les paraules de la senyora alcaldessa a la carta enviada als treballadors/es el dia 30/05/2015, fent al·lusió al seu ferm compromís: “no només del manteniment de les condicions laborals, sinó, també, en la mesura del possible, amb la millora d’aquestes condicions”

Les accions i aturades del servei es concreten en:

- dilluns 6 de juny – assemblea des de les 11.30 fins a les 14.30 , a la sala d’actes de Via Laietana 16, Seu de CCOO de Catalunya.

- dijous 9 de juny – VAGA (de 8 h a 20 h)

- dilluns 13 de juny – VAGA (de 12 h a 15 h)

-dilluns 20 de juny – VAGA (de 12 h a 15 h)

- dilluns 27 de juny – VAGA (de 12 h a 15 h)

VOLEM FETS I NO PARAULES!!

CGT / CCOO / UGT

Attached documents