CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les primeres mobilitzacions contra l’ERO proposat per ONO seran el 10 de novembre en tot l’Estat espanyol

Diumenge, 9 novembre, 2008

Els treballadors d'ONO i la totalitat de sindicats presents en l'empresa es manifestaran el dilluns 10 de novembre per la “Defensa i manteniment de l'ocupació” i per la “Retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació”. Així, 15 ciutats (València, Sevilla, Màlaga, Murcia, Madrid, Albacete, Valladolid, Pamplona, Logroño, Barcelona, Zaragoza, Palma de Mallorca, Santander, Las Palmas i Tenerife) seran testimoniatge de l'oposició dels empleats a l'acomiadament de 1.300 treballadors, un 30% de la plantilla.


Aquest Expedient de Regulació d'Ocupació és el tercer presentat per la companyia en 10 anys: el primer d'ells va ser l'any 2002 i es va saldar amb 450 acomiadaments i el segon el 2006 va suposar la pèrdua del lloc de treball per a 785 persones. La tercera proposta d'ERO es produeïx, com ve sent norma, en una companyia amb quantiosos beneficis: 600 milions de € durant l'últim exercici.

En aquest sentit, la Confederació General del Treball posa l'accent en el sense sentit, despropòsit i irresponsabilitat que suposa deixar en el carrer a un miler de persones per pura avarícia, dol a més que esgrimeixin la crisi internacional per a justificar una mesura injustificable i contrària als interessos generals. La màxima d'augmentar els beneficis tot el que puguin és un corró destructiu que apliquen sense limitació.

A això s'afegix el fet que l'ERO de 2006, signat per tots els sindicats excepte CGT, contenia un acord pel qual l'empresa es comprometia a no sol·licitar davant la Direcció General de Treball un nou ERO fins que no haguessin transcorregut 2 anys des de la finalització del procés d'acomiadaments, és a dir, fins al 3 d'octubre de 2009. Aquesta és una de les raons esgrimides pels sindicats perquè Treball rebutgi l'ERO.

Finalment, CGT manifesta el seu total rebuig a la proposta de les empreses de capital risc en l'últim Consell d'Administració d'impulsar un model de gestió més agressiu en el grup. Des del sindicat no entenem com no aprenen de la situació actual de l'economia i llancem la següent pregunta: Realment creuen que acomiadar a gent perquè els accionistes s'omplin les butxaques és un model de gestió encomiable, sostenible i responsable?

Secció Sindical CGT ONO

cgt-ono.blogspot.com/