CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les retallades provoquen el caos en l’Hospital Clínic de Barcelona

Divendres, 19 agost, 2011

Autèntic caos s'està vivint en l'Hospital Clínic, sobretot durant aquest mes d'agost. La Direcció de l'Hospital està consentint que els Auxiliars Sanitaris Centrals de l'Hospital Clínic estiguin treballant al 50% de la seva plantilla. D'uns 14-15 treballadors que té el torn de matí i el torn de tarda, cada dia estan faltant una mitjana de 5 treballadors per torn. Hi ha alguna tarda que falten fins a 6 persones. La Direcció de l'Hospital no cobreix les absències, ni les vacances d'una mitjana de 5 o 6 treballadors per torn (matí i tarda).

Quines són les funcions dels Auxiliars Sanitaris Centrals en l'Hospital? La principal funció és el trasllat de pacients d'urgències a l'hospital, trasllat de pacients critics, trasllats de pacients a proves, mobilitzacions de pacients (que necessiten ser diàriament aixecats), i altres funcions. Cada dia, s'estan vivint més situacions crítiques.

Malalts que necessiten ser aixecats del llit, no es poden aixecar perquè no hi ha suficients auxiliars sanitaris. Les infermeres de les sales ja comencen a queixar-se, doncs són malalts que si no s'aixequen diàriament tenen riscos alts de sofrir úlceres.

Els serveis van amb una demora d'una hora. És a dir des que la infermera demana una ordre de servei, els auxiliars sanitaris poden arribar a trigar una hora a aparèixer per la porta.

Es corre el risc que davant una situació critica i immediata no estiguin els auxiliars sanitaris disponibles, pel que es podria posar en perill la vida d'un pacient.

El torn de tarda, és el que està sofrint mes aquesta situació, ja que la majoria de trasllats es fan en aquest torn, i és on més es nota l'absència d'efectius i l'augment desmesurat de càrregues de treball. Amb una plantilla ja justa, imagineu, 5 o 6 persones menys.

Se li ha de recordar a la Direcció de l'hospital que s'està tractant amb la salut de les persones, i en qualsevol moment pot passar una desgràcia, per no tenir suficients auxiliars per a cobrir l'assistència que un malalt es mereix.

Andrés García (delegat de CGT a l'Hospital Clínic de Barcelona)

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció