CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les rotatives del Periódico s’aturen aquest dilluns 29 d’abril

Dissabte, 27 abril, 2019

img-20190427-wa0007.jpg

El passat 17 d'Abril la direcció del grup Zeta va iniciar el període de consultes per aplicar un ERO d'extinció que suposaria el tancament de Gràfiques de Premsa Diària ,actual planta d'impressió dels diaris El Periódico i Sport, fet qui implicaria l'acomiadament dels 56 treballadors que hi treballen , sense oferir més alternatives.
L'endemà ,18 d'Abril, el grup Zeta i Premsa Ibèrica anuncien en un breu comunicat que Premsa Ibèrica culmina la compra de Zeta després de diversos mesos de negociació. En aquest procés, l'opacitat informativa cap a la plantilla ha estat una constant, tot vulnerant amb això drets fonamentals recollits en l'Estatut dels Treballadors.

Amb aquesta operació Premsa Ibèrica guanya, en comprar el grup a preu de saldo, amb una quitació del 70%. La banca encapçalada per CaixaBank, a la qual Zeta devia uns 100 milions d'euros, recupera part del deute. Asensio veu recompensada la seva mala gestió amb un bons que algunes fonts xifren en 10 milions d'euros i l’Institut Català de Finances , organisme depenent de la Generalitat, li regala 9,1 milions de l'erari públic per a dur a terme l'operació i acomiadar treballadors.

Els treballadors dels tallers d'El Periódico i Sport, sota l'amenaça del tancament de la planta ja patim unes retallades salarials des del 2013 del 30% i el 40%. Malgrat haver sofert aquestes retallades dràstiques i haver de treballar amb escassetat de consumibles, eines, mala qualitat del paper, etc, hem complert amb el nostre treball traient els diaris cada dia al carrer. Veient com la línia editorial de El Periódico s’ha anat allunyant de la del diari progressista que va ser temps enrere, en època de l’Asensio pare, i com, en conseqüència, han estant disminuint les tirades i les vendes.

Davant d’aquesta greu amenaça, els treballadors dels tallers hem decidit tirar endavant un calendari de mobilitzacions, que s'inicia la matinada d'aquest dilluns, dia 29 a les 00.00h

L'empresa, s’entestarà en vulnerar els drets mes fonamentals dels treballadors, com ja va fer l'any 2013, fets pels quals va ser condemnada en el Tribunal Suprem, i intentarà erosionar els efectes de la vaga.

És per això que ens adrecem als lectors de El Periódico i Sport, i a l'opinió pública en general, per demanar-los que el dia 29 no comprin aquests diaris, ja que seran còmplices si ho fan d'un nou abús del grup Zeta vers els seus treballadors.

Comitè de GPD (Gràfiques de Premsa Diària)

img-20190427-wa0006.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció